Web Analytics
scris luni, 19.12.2022

Programul Operațional Regional 2021 – 2027, o oportunitate pentru toate comunitățile din Argeș

Astăzi a avut loc la Primăria Pitești prima Reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud Muntenia 2021 – 2027.

Programul Operațional Regional 2021 – 2027, o oportunitate pentru toate comunitățile din Argeș

Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, și Gabriela Călin, director Autoritatea de Management PRSM, au prezentat Programul Regional, dar și Regulamentul de organizare și Funcționare a Comitetului de Monitorizare. Obiectivul principal al Programului Regional 2021 – 2027 este acela de creștere inteligentă, durabilă și echilibrată a Regiunii Sud – Muntenia prin investiții în infrastructură, administrație, turism, cultură și economie care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții comunităților locale.

Citește și: De la 1 ianuarie se scumpeşte apa la Piteşti

La eveniment au fost prezenți Ion Mînzînă – președintele Consiliului Județean Argeș, Cristian Gentea – primarul municipiului Pitești, deputatul Simona Bucura-Oprescu – președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, Ștefan Vlad Niculae – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Gheorghiță Boțârcă – primar al orașului Topoloveni, Marius Nicolaescu – vicepreședinte al Consiliului Județean, Cristina Chiriac – președinte CONAF, precum și invitați online.

Agențiile pentru Dezvoltare Regională au preluat atribuțiile de management pentru Programele Operaționale Regionale 2021-2027, prin care România beneficiază de peste 12 miliarde de euro pentru dezvoltare regională, fonduri nerambursabile, alocarea pentru POR Sud Muntenia fiind de 1,57 miliarde euro.

3,2 milioane de locuitori din Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Teleorman vor fi beneficiari ai acestui Program care va ajuta comunitățile locale să fie cât mai aproape de condiții de confort european.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *