Web Analytics

Programul de guvernare al PNL anunţă investiţii masive în Argeş / Dezvoltare accelerată pentru Argeş, un capitol important din programul de guvernare al PNL

de | 26.11.2020 13:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Argeșul ocupă un loc extrem de important în programul de guvernare al PNL. Capitolul infrastructură, cel care are darul de a susține proiectul de dezvoltare a României, conține o lungă serie de proiecte care se derulează în județ: construcție și reabilitare de autostrăzi și drumuri, extinderea și refacerea rețelelor de utilități sau dezvoltarea sistemului de irigații.

Argeșul, pus de Guvernul Orban pe harta marilor proiecte de infrastructură rutieră

Așa cum era normal, pentru guvernarea PNL una dintre priorități este Autostrada Sibiu-Pitești. Construcția celor 5 secțiuni ale proiectului va fi accelerată și atent monitorizată, obiectivul fiind respectarea termenelor de execuție. Pentru tot proiectul a fost asigurată o finanțare nerambursabilă de 13,7 miliarde de lei, fără TVA, aprobată deja de Comisia Europeană. Că există o viziune clară cu privire la modul în care trebuie să arate infrastructura rutieră se poate observa și din pregătirea proiectului de legătură cu DN7C: Curtea de Argeș – A1 (Secțiunea 5 Sibiu – Pitești) – Râmnicu Vâlcea. Un impact uriaș urmează să îl aibă și construcția celor 121 de kilometri ai drumului expres Craiova – Pitești, pentru care este prevăzută o finanțare de 3,2 miliarde de lei. Proiectele de infrastructură rutieră în Argeș nu se opresc aici, în programul de guvernare fiind prevăzută și lansarea proiectului variantei ocolitoare Pitești Vest.
În ceea ce privește sectorul feroviar, este anunțată, cu o investiție de 1,7 miliarde de lei, implementarea programelor QuikWins pe 1001 kilometri de cale ferată, printre secțiunile care vor beneficia de investiție fiind și București – Pitești.

Fonduri importante pentru refacerea rețelei de irigații

Atât cu investiții de la bugetul de stat, cât și cu fonduri europene, se vor extinde sau reface rețele de utilități din județ. O atenție deosebită va fi acordată apelor uzate, fonduri importante din Mecanismul de Redresare și Reziliență, prin care României îi sunt alocate aproximativ 30,5 miliarde de euro, fiind îndreptate în această direcție. Tot cu ajutorul banilor europeni se va reface o bună parte din rețeaua de irigații din Argeș.
Guvernul liberal a reușit să deblocheze mai multe proiecte importante pentru cultura românescă. Un exemplu este inaugurarea Muzeului Național ”Brătianu” la Vila Florica, fosta reședință a familiei Brătianu din Ștefănești (județul Argeș), unde au fost luate decizii de importanță crucială pentru istoria românilor. Imobilul a fost păstrat într-o stare relativ bună, dar o serie de elemente originale au fost distruse în cadrul unor intervenții neconforme. Pereții lambrisați cu biblioteci vaste din lemn, plafoanele sculptate și decorațiile au nevoie de restaurare, tratare și conservare, precum și întreaga tâmplărie a vilei și sobele de teracotă. Costul total se ridică la 8 milioane de euro, iar investiția este prevăzută în programul de guvernare al PNL.

Citește și Profesioniştii PNL Argeş pentru Camera Deputaţilor / ADRIAN MIUŢESCU, OMUL CARE A ADUS FIRMA STEINEL LA CURTEA DE ARGEŞ!

Citește și Profesioniştii PNL Argeş pentru Camera Deputaţilor / DANIEL CONSTANTIN A FOST INIŢIATORUL ŞI CEL MAI VOCAL SUSŢINĂTOR AL REDUCERII TVA LA ALIMENTE

Citește și Deputatul Dănuţ Bica – coiniţiatorul unei legi pentru sprijinul medicilor de familie

Dezvoltarea aduce bunăstare

Programul de guvernare al PNL pune accent pe dezvoltarea României. Drumul către atingerea acestui obiectiv se va vedea în creșterea spectaculoasă a nivelului de trai și se va simți într-un sistem de sănătate performant. Astfel, programul de guvernare prevede că România va realiza cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în următorii 4 ani, cu un avans de peste 6% în 2024, PIB-ul țării urmând să ajungă la 1.500 de miliarde de lei. Vor fi create 560.000 de noi locuri de muncă, în timp ce salariul mediu net urmează să ajungă în 2024 la 1.000 de euro. Și punctul de pensie va crește, urmând ca pensia medie să ajungă la 2.000 de lei în 2024. Toate acestea se vor simți în puterea de cumpărare a românilor, care va crește cu 30%. Un rol important în atingerea acestor ținte îl reprezintă programele de stimulare a mediului economic. Companiile vor putea accesa o serie de programe care să le ajute să treacă mai ușor prin criza provocată de pandemie și care, apoi, să le permită o creștere accelerată. Astfel, va fi continuată acordarea de garanții de stat pentru credite cu dobândă subvenționată prin IMM Invest și Eximbank (30 mld. lei) și asigurarea accesului la finanțare și lichidități pentru companii prin IMM Leasing și IMM Factor (5 mld. lei). De asemenea, vor fi lansate noi produse de garantare pentru IMM-uri precum Agro-Invest, Cardul „I.C. Brătianu”, Venture IMM sau Capital IMM și vor apărea noi scheme de ajutor de stat. Toate acestea vor fi susținute prin investiții masive, programul de guvernare al PNL bazându-se pe absorbția celor peste 80 de miliarde de euro care vin de la Uniunea Europeană, de departe cel mai mare pachet de fonduri europene destinat dezvoltării României.

Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda PNL Argeş, CMF: 11200025

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii