Web Analytics

Programul „Cornul şi laptele” se transformă în programul „Mic dejun sănătos”

de | 22.11.2022 19:29 | Actualitate, Home

Programul „Cornul şi laptele” devine „Mic dejun sănătos”. Proiectul adoptat de Senat prevede mărirea numărului de porţii de produse lactate, de fructe şi legume pe care copiii din școli le vor primi. Senatorii au adoptat transformarea programului „Cornul şi laptele” în „Mic dejun sănătos” cu 119 voturi din 120.

Citește și: Mesajul tulburător al iubitei lui Alin Marinete, omul de afaceri mort azi dimineață în accidentul de la Metro

Acest program ar urma să crească numărul de porţii în privinţa tuturor alimentelor pe care elevii le primesc în acest moment în unităţiile de învăţământ. În cazul produselor lactate, creşterea ar urma să fie de la trei porţii cât există în prezent, la cinci porţii. Şi în cazul fructelor şi legumelor se doresc tot cinci porţii pentru fiecare elev în parte.

Citește și: Angajata unei bănci a furat peste jumătate de milion de euro din conturile clienţilor

În momentul de faţă sunt împărțite doar două porţii de fructe şi legume. Senatorii mai vor şi diversificarea produselor de panificaţie şi consumarea acestora în maxim 24 de ore. S-au anunțat şi variante pentru elevii care au intoleranţe la gluten sau la lactoză.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *