Programul activităților cultural-artistice organizate în perioada 24 septembrie – 01 octombrie 2021

de | 24.09.2021 10:18 | Cultură, Actualitate

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către instituțiile subordonate, în perioada 24 septembrie – 01 octombrie 2021.

Vineri – 24 septembrie

În perioada 24-30 septembrie, la Muzeul Județean Argeș va avea loc Expoziția temporară „Valori bibliofile. Expoziție de carte veche românească și autografe argeșene celebre” (Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor)  

În perioada 24-30 septembrie, “Exponatul lunii” la Muzeul Județean Argeș: lucrarea de pictură “Compoziție”, tablou realizat de Theodor Aman. (Holul Muzeului Județean Argeș, intrare din Bulevardul Eroilor).  

Sâmbătă – 25 septembrie

Ora 11:30 – VRĂJITORUL DIN OZ -Vrăjitorul din Oz, fie că există cu adevărat, fie că nu, reprezintă drumul nostru spre a ne descoperi; doar descoperindu-ne putem deveni mai buni, mai isteți, mai prietenoși. Iar prietenia este la mare cinste în această poveste. Prietenia este cea pe care copiii o vor lega cu personajele în drumul lor spre Oz!(TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).  

Ora 19:00 – PREMIERĂ – LACRIMI ALBASTRE sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă – Spectacolul este o tragicomedie scrisă și regizată de actorul Secției Dramă a Teatrului Alexandru Davila Pitești, Gabriel Gheorghe, în cadrul Proiectului ”Studii la Studio”. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio ”Liviu Ciulei”).  

Duminică – 26 septembrie

Ora 11:30 – RAPUNZEL – Spectacolul muzical pentru copii, “Rapunzel”, este realizat după textul fraților Grimm, în regia lui Cristian Mitescu. Piesa este o adaptare modernă a poveștii originale, fiind folosit un limbaj contemporan, în versuri.Este un spectacol dinamic, în care sunt folosite păpuși mecanice, vivante pentru a atrage publicul juvenil. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio ”Liviu Ciulei”).  

Ora 19:00 – LA BLOC – Spectacolul este o succesiune variată de dansuri, cuplete, scenete și monologuri care redau situații de actualitate. Subiectul prezentat este amuzant, fiind fixată în conștiința colectivă a oamenilor imaginea cotidianului “din jurul blocului”. (TEATRUL”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).  

Luni – 27 septembrie

Ora: 12:00 – CLASICI AI PICTURII ROMÂNEȘTI – Expoziție temporară la Galeria Națională de Artă Naivă, Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.  

Marți – 28 septembrie

Program educațional ATELIERE DE CREAȚIE – Atelier de confecționat podoabe de lut și  

Atelier de pictură pe porțelan (Muzeul Golești).  

Miercuri – 29 septembrie

Ora: 15:30 – Deschiderea Campionatului Mondial de Maraton 2021 – Bascov-Argeș-România, pentru categoriile Juniori, Tineret sub 23 de ani – U23, Seniori, în Piața Vasile Milea. Campionatul este organizat de Federația Română de Kaiac – Canoe, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș. (29 septembrie – 03 octombrie).  

Joi – 30 septembrie 

Ora: 18:00 – Spectacolulul TOAMNĂ, TOAMNĂ CĂLĂTOARE – Spectacol organizat de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice – Secțiile Doina Argeșului și Divertisment (Spectacol organizat de Centrul Cultural Județean Argeș și desfășurat pe scena Centrului de Cultură și Arte George Topîrceanu – Curtea de Argeș).

În perioada 30 septembrie-3 octombrie se desfășoară FESTIVALUL DE C’ARTE EDIȚIA A IV-A – Eveniment dedicat promovării lecturii în comunitate – conferințe, expoziții, seri literare și muzicale, prilejuite de Târgul de Carte „Triunghiul cunoașterii: carte, lectură, bibliotecă”, ediția a III-a. (Biblioteca Județeană Argeș, pasajul pietonal din fața Bibliotecii).

Vineri – 01 octombrie

Ora: 18:00 – Spectacol pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice (Spectacol organizat de Centrul Cultural Județean Argeș – Sala Lumina).  

 

### Expoziții temporare organizate de MUZEUL GOLEȘTI:  

Expoziția de pictură pentru copii Poveștile din țara mea, (desene premiate in concursul internațional de pictură,organizat de Muzeul Golești (Bolnița Banului Radu Golescu);  

Furca de tors. Expoziție cu furci de tors aflate în patrimoniul Muzeului Golești (secția de Etnografie)  

Salonul de altădată. Expoziție cu mobilier și obiecte de la începutul secolului al XX-lea.  

Călătorie în trecutul Goleștilor… – Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.  

Expoziție temporară Povești colorate din Muzeul Golești (parteneriat cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu);  

Tudor Vladimirescu – memoria unui patriot român. Expoziție dedicată mișcării revoluționare conduse de Tudor Vladimirescu realizată în colaborare cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu (Muzeul Golești);  

Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.  

Expoziție de artă plastică: Spațiul dintre noi (artist Ramona Șlug). MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00.  

MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:  

### Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).  

Programul Planetariului – orele 9.00 – 17.00, de marți până duminică.  

Orele de spectacol: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00. Publicul îşi va rezerva locurile la Planetariu prin telefon (0723.344.586) şi va respecta recomandările celor care operează Planetariul şi pe cele ale operatorului de rezervări. Grupurile organizate trebuie să aibă maxim 12 de persoane, inclusiv însoţitorul grupului. Din cauza ratei de incidență a COVID-19, accesul vizitatorilor la Planetariul se va face fără a depăşi 50% din capacitatea sălii de spectacole (22 de persoane maxim!), cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva infectărilor cu noul coronavirus.   

   ### Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)  

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00  

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)  

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00  

### Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)  

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00  

### Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)  

Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00  

### Casa Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)  

Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00  

### Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)  

Program: luni-duminică: 9.00-19.00  

### Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)  

Program de vizitare: luni-duminică 10.00-18.00;  Ultimul grup urcă la 16:30.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii