Web Analytics

Programele pentru relansarea industriei turismului, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

de | 14.10.2021 13:07 | Actualitate, Politica si Administratie

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, s-a adresat ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în privința programelor pentru relansarea industriei turismului din România. Parlamentarul de Argeș susține că unul dintre sectoarele economice cele mai grav afectate de pandemia de COVID-19 a fost și rămâne în continuare cel al turismului.

”În ciuda măsurilor corecte de sprijin adoptate de Guvernul PNL în anul 2020, care au salvat de la faliment mii de antreprenori și au protejat zeci de mii de locuri de muncă din acest domeniu, turismul românesc continuă să reclame un efort investițional major la nivelul tuturor componentelor sale. turismul montan, balnear, turismul de la litoralul Mării Negre sau din Delta Antreprenorii din domeniu semnalează faptul că, având în vedere sumele propuse atât în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în bugetul aferent Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 al Uniunii Europene, finanțarea investițiilor din turismul românesc va rămâne în continuare sub nivelul necesar.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre susţinerea financiară a liceelor cu profil agricol prin intermediul PNRR

În plus, nici promovarea destinațiilor turistice din România nu a fost realizată suficient de către structurile de specialitate ale ministerului în anul 2021, motiv pentru care sectorul turistic din țara noastră nu a atras un număr satisfăcător de turiști străini, iar sute de mii de români au preferat să-și petreacă vacanțele peste hotare. În acest context, vă solicit următoarele informații: Câte programe noi de investiții pentru dezvoltarea turismului au fost demarate la nivel guvernamental în primele 8 luni ale anului 2021 și care este valoarea totală a acestora? Care dintre aceste programe au drept beneficiari obiective turistice de pe raza județului Argeș?; Ce modalități de promovare a destinațiilor turistice din România a utilizat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe parcursul acestui an?; Ce măsuri intenționați să dispuneți în perioada următoare pentru revitalizarea industriei turismului din țara noastră? Având în vedere că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului dispune de un număr consistent de atașați în numeroase state ale lumii, cum vă propuneți să-i implicați pe aceștia în acțiunea de promovare a destinațiilor turistice din țara noastră?; În condițiile în care acordul de parteneriat dintre România și Comisia Europeană nu a fost încă finalizat, aveți în vedere includerea în cadrul acestuia a unor axe de finanțare destinate dezvoltării și modernizării infrastructurii specifice din sectorul turistic?”, a spus senatorul Dănuț Bica.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica vrea perdele forestiere pentru protecţia A1

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii