Web Analytics
scris miercuri, 02.11.2022

Programe de sprijin pentru studenți și familiile tinere

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Executivul asigură cadrul necesar pentru ca studenții românii să performeze la același nivel cu colegii lor din alte state europene. Totodată, Ciucă a arătat că Guvernul pe care îl conduce încurajează accesul la facilități pentru tinerele familii.

Programe de sprijin pentru studenți și familiile tinere

”Discutăm de condiții avantajoase astfel încât studenții să poată să își înlesnească cheltuielile pentru studii. Pentru Guvern, studenții de pe băncile facultăților reprezintă generația viitoare căreia să îi asigurăm cadrul necesar pentru educație și a performa la același nivel precum colegii din alte state europene. În ce privește tinerele familii, sunt convins că vom face în așa fel încât în aceste condiții demografice cât se poate de serioase să încurajăm accesul la finanțare pentru locuințe, la tot ceea ce înseamnă facilitățile pe care statul român le poate pune la dispoziție. Am demarat programul de construcție de noi creșe, un program prin care ne dorim să sprijinim tinerele familii și să îi scăpăm de această grijă”, a declarat Nicolae Ciucă, relatează G4Media.ro.

Citește și: Scaune goale la Casa Sindicatelor, la gala de premiere a Tezaurelor Umane Vii

Premierul a participat, miercuri, alături de președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de ministrul Familiei, Gabriela Firea, la lansarea programelor Student Invest și Family Start.  Prin cele două programe, tinerii vor primi credite pentru studii sau diferite evenimente care au legătură cu întemeierea familiei, cu noutatea că acestea vor fi garantate de stat în proporție de 80%.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită