Web Analytics
scris joi, 04.05.2023

Program Mozart şi Brahms, la primul concert al lunii de la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Pitești organizează primul concert simfonic al lunii, joi, 4 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional. Alături de orchestra simfonică a instituției și dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea participă, ca solistă, Andra Mărgineanu, care va interpreta „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 23” de W. A. Mozart. În partea a doua, publicul va audia „Dansuri Ungare” de J. Brahms.

Program Mozart şi Brahms, la primul concert al lunii de la Filarmonica Piteşti

Tiberiu-Dragoș Oprea este născut într-o familie de muzicieni, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. A fost și este invitat al Orchestrei de Cameră Radio, al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București și al filarmonicilor din mai multe orașe.

După absolvirea Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” și a Universității Naționale de Muzică (facultate și master), ambele din București, Andra Mărgineanu (foto) s-a înscris la doctorat la aceeași univeritate de prestigiu. A obţinut premii la concursuri naţionale şi internaţionale de pian și a urmat masterclassuri cu profesori de renume din Manchester, Gijon şi Bucureşti. A mai fost solistă la Filarmonica Pitești în octombrie 2019.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro. Prețul unui bilet este de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri.
M.S.

Citește și Adevărul despre moartea lui Liviu Rebreanu

Citește și Invitaţi italieni, la Filarmonica Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *