Web Analytics
scris vineri, 29.09.2023

Program de training pentru tinerii jurnaliști din mass-media românească

Programul are scopul de a contribui la o mai bună înțelegere atât a modului în care funcționează Uniunea Europeană și Parlamentul European, cât și a democrației parlamentare și a valorilor pe care aceasta le reprezintă.

Program de training pentru tinerii jurnaliști din mass-media românească

„European Affairs Bootcamp for Young Journalists” este un exercițiu de consolidare a capacităților jurnalistice în domeniul Uniunii Europene ale tinerilor profesioniști din mass-media.

Activitățile includ un prim modul concentrat pe cunoștințele generale despre funcționarea Uniunii Europene, precum și pe activitatea mass-media pe teme legate de UE, ce va avea loc la București, în perioada 16-19 noiembrie 2023. Cei mai buni dintre jurnaliștii care finalizează prima parte a programului vor avea oportunitatea de a parcurge un al doilea modul, care va avea loc la Bruxelles sau Strasbourg, la sediul Parlamentului European.

Citește și:

Pentru înscrierea la primul modul de training tinerii jurnaliști trebuie să fie absolvenți ai unui program de studii universitare de licență, să aibă o experiență de lucru în instituții de presă care să nu depășească trei ani și să manifeste un interes pentru temele europene.

Tinerii jurnaliști interesați pot transmite dosarul de candidatură la adresa de e-mail epbucarest@europarl.europa.eu, până la data de 15 octombrie 2023.

Dosarul de candidatură este compus din:
– O scrisoare de intenție de maximum o pagină, redactată în limba română, și care să releve motivația participării, interesul pentru domeniul afacerilor europene și impactul preconizat al acestui program pentru viitorul lor profesional;
– Curriculum Vitae, redactat în limba română;
– Scrisoare de recomandare de la instituția de presă cu care colaborează;
– O selecție de maximum 3 link-uri cu materiale de presă publicate (articole, reportaje scrise, audio sau video).

Rezultatele selecției candidaturilor vor fi anunțate la începutul lunii noiembrie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *