Program de depistare a cancerului la colon pentru argeșeni

de | 26.01.2022 12:45 | Actualitate, Home

Pentru că județul Argeș se află pe primul loc în țară, la cancerul de colon, prefectul Radu Perianu anunță implementarea, în județ, unui program de depistare a acestui tip de boală.

Instituția Prefectului Argeș a încheiat un acord de parteneriat cu laboratul Institutului Clinic Fundeni și cu Fundația renașterea pentru ca proiectul să se realizeze.

Astfel că, 12,500 de argeșeni cu vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani, pot participa la acest program care include prevenție, depistare, diagnostic și tratare a leziunilor precanceroase colaterale.

Momentan sunt 15 medici de familie care colectează aceste analize, iar peste 6 luni vor sosi alți 15.

” Forma de analiză nu este invazivă, nu este dureroasă, prin urmare poate fi făcută ușor.”, spune prefectul județului Argeș.

Citește și:Alina Gorghiu refuză alianța cu PSD, la nivel de județ

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed