Web Analytics
scris sâmbătă, 15.07.2023

Profesorul universitar piteștean Leonard Velcescu, retrospectivă a conferințelor de istorie și iconografie geto dacă

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii române, Casa de Cultură „𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱𝗿𝗶𝗰𝗵 𝗦𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗲𝗿” din București, organizează luni, 17 iulie 2023, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴.𝟯𝟬, o retrospectivă a conferințelor susținute de Dr. Leonard Velcescu în anul 2022.

Profesorul universitar piteștean Leonard Velcescu, retrospectivă a conferințelor de istorie și iconografie geto dacă

Temele abordate sunt: 𝘼𝙧𝙘𝙪𝙡 𝙡𝙪𝙞 𝙏𝙧𝙖𝙞𝙖𝙣 𝘿𝙚 𝙇𝙖 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩𝙤 – istorie, iconografie, iconologie geto-dacă; Dacia Felix – situația istorică în Dacia după anul 106 d.H, (anul cuceririi romane) și portretul regelui Decebal în iconografia artei romane, semnificația stindardului de luptă al dacilor «𝙙𝙧𝙖𝙘𝙤».

Citește și Piteşteanul Leonard Velcescu şochează lumea academică prin rezultatele studiilor sale privind dacii

Prezintă Leonard Velcescu, doctor în istoria artei la École Pratique des Hautes Études (Paris-Sorbona), profesor la Universitatea din Pitești.

Evenimentul se va desfăşura în limba română, intrarea este liberă. Evenimentul va fi transmis și online prin intermediul platformei Zoom. Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 24 iulie 2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *