Web Analytics

Profesorul şi salvamontistul Emil Fieroiu are nevoie de sânge pentru a fi operat

de | 11.02.2021 13:34 | Actualitate, Dezvăluiri

# Studenți de la UPIT și 20 de membri ai Salvamont Argeș au donat deja
Emil Fieroiu, un profesor de la Facultatea de Educație Fizică a Universității din Pitești și unul dintre cei mai activi salvatori montani din Argeș, are o problemă de sănătate și are nevoie de sânge. Omul suferă de o afecțiune la rinichi, descoperită în urma unor analize.
Emil Fieroiu este sportiv dedicat și mare iubitor de munte, după cum se poate observa și pe pagina lui de facebook, unde prezintă imagini din drumețiile montane. Emil Fieroiu este și unul dintre cei mai vechi membri ai Salvamont Argeș și a participat la foarte multe intervenții, așa cum ne-a confirmat și Cristian Toma, șef-serviciu Salvamont Argeș. Dar după mulți ani în care și-a salvat semenii, acum are nevoie de ajutor pentru a trece cu bine și cât mai repede peste acest episod.
„În urma unor investigații, colegul nostru Fieroiu Emil, membru al Salvamont Argeș, urmează să fie operat și are nevoie de sânge. El are grupa A(2) pozitiv. Puteți dona la orice centru de transfuzii din țară, cu mențiunea pentru Fieroiu Ion Emil! Nu contează grupa de sânge, pentru că de la spital va primi din banca de sânge. Alte detalii necesare la centrul de transfuzii: FIEROIU ION EMIL, SPITALUL FUNDENI, SECȚIA UROLOGIE. Îi rog pe toți cei care vor și pot să doneze pentru el, orice picătură de sânge îl poate ajuta! Vă mulțumesc!”, a scris pe o pagină de socializare Cristian Toma, șef Serviciu Administrativ-Financiar-R.U. la Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, alături de ceilalți salvamontiști argeșeni.

Cristian Toma: „Cred că săptămâna aceasta o să-l și opereze”

L-am contactat pe Cristian Toma pentru câteva informații despre starea de sănătate a lui Emil Fieroiu. „Noi am fost astăzi (marți, 9 februarie a.c., n. red) și am donat sânge. E ok, a zis că intră în operație în momentul în care medicul are sângele necesar. Noi am fost mulți astăzi, vreo 20 de persoane (membri Salvamont Argeș, n. red.) și cred că săptămâna aceasta o să-l și opereze. Au mai fost și studenți de la Universitatea din Pitești, el e și profesor acolo, la Facultatea de Educație Fizică”, ne-a povestit Cristian Toma.
Salvamontistul Emil Fieroiu va fi operat la un rinichi. „Nu avea niciun simptom, decât ușoare dureri abdominale. A făcut un set de analize și medicul a zis să îi facă o ecografie abdominală și atunci a observat problema de la rinichi. Starea lui este ok. Este un pic demoralizat, dar îl susținem”, a mai spus Cristian Toma.
Emil Fieroiu locuiește în Pitești, este căsătorit și are un copil. Îi dorim, pe această cale, multă sănătate!

Citește și Legea Câinilor Salvamont, o reușită marca Ion Sănduloiu

Citește și Trei argeșeni în Consiliul de Conducere al Salvamont România

Citește și Sfatul Salvamont Argeș pentru cei care își vor petrece sejurul în munții Argeșului: „Să nu urce pe traseele închise și să ceară informații salvatorilor montani”

Citește și Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș – APEL către cetățeni: „Haideți să donați sânge!”

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii