Web Analytics

Profesorul şi publicistul Sevastian Tudor lansează o nouă carte

de | 22.09.2021 14:46 | Cultură, Actualitate

Fost șef al Direcției de Cultură Argeș și fost director al Teatrului ”Alexandru Davila”, profesorul și publicistul Sevastian Tudor a rămas cu o unică, mare pasiune: scrisul, căruia i se dedică în prezent. „Județele Argeș și Muscel în perioada Celui de Al Doilea Război Mondial (1939-1945)” este cea mai recentă carte, lansarea având loc joi, 23 septembrie, la Muzeul Județean Argeș.

În capitolele sale, volumul tratează distict, pe etape, situația celor două județe în perioada de dinaintea începerii conflagrației mondiale, apoi, la intrarea în cel de Al Doilea Război Mondial, rebeliunea legionară din 1941 sau bombardamentele trupelor aliate asupra teritoriilor județelor Argeș și Muscel. Un capitol este dedicat locuitorilor de aici și modului de viață al acestora după intrarea trupelor sovietice în România. Situația internă, rechiziții, furturi și orori săvârșite de către sovietici sunt descrise de autorul care s-a aplecat îndelung asupra arhivelor vremii. Acesta vorbește însă și despre personalități ale vieții argeșene și muscelene în perioada respectivă. Într-un cuvânt, o carte documentar, o carte reper, care, ca o piesă de puzzle, contribuie, fără doar și poate, la tabloul secolului trecut.

Citește și Sevastian Tudor, o nouă carte despre sportul argeşean

Citește și Sevastian Tudor şi-a lansat volumul – document „Din istoria sportului argeşean de la începuturi şi până astăzi”

 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii