Web Analytics

Profesorul Ion Rugină a trecut la cele veșnice

de | 8.09.2017 09:00 | Actualitate

ruginaLuni, 4 septembrie 2017 profesorul de sport Ion Rugină a trecut la cele veșnice. Trupul de neînsuflețit al regretatului profesor a fost depus ieri la Capela cimitirului Sf. Gheorghe din Pitești, iar înmormântarea va avea loc mâine, 9 septembrie, la ora 12.30 în cimitirul Sf. Gheorghe.

 

Ion Rugină s-a născut pe 28 martie 1943, în localitatea Buciumeni, județul Galați într-o familie de intelectuali, tatăl fiind profesor și inspector școlar pe regiunea Galați și mama învățătoare. A urmat Școala Elementară de Băieți din Tecuci, liceul și apoi a încercat să rămână în armată, însă a fost dat afară după prigoana comunistă.

Ion Rugină a practicat rugby de performanță la Grivița Roșie și Steaua și a absolvit Institutul de Cultură și Educație Fizică București. În județul Argeș Ion Rugină a ajuns prin repartiție în anul 1970. De atunci a profesat la liceul CFR din Pitești până în anul 2006, când s-a pensionat.

Profesorul de educație fizică Ion Rugină a bifat 36 de ani de activitate în Pitești și a fost antrenor de rugby la Tablierul și Petrochimistul. Principala pasiune a profesorului de sport Ion Rugină a fost pescuitul, activitate de care s-a preocupat intens după pensionare.

Dumnezeu să-l ierte!

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii