Web Analytics

Profesorii vor primi salarii mai mari cu până la 8%, iar personalul nedidactic cu 10%

de | 3.02.2023 09:00 | Actualitate, Home

Pentru salariul aferent lunii ianuarie, profesorii vor primi între 3% şi 8,5% în plus în luna februarie, în timp ce personalul nedidactic va avea creşteri de 10%, potrivit surselor Edupedu.ro. Angajații cu funcții de conducere din școli și inspectorate nu au primit majorare, deoarece erau pe maximum din lege.

Citește și: Salvamont Argeș avertizează: „Traseele montane nu mai pot fi practicate”

La sfârşitul anului trecut, Ligia Deca a anunţat că, pentru anul 2023, creşterile salariale ale profesorilor sunt moderate. De asemenea, aceasta a mai anunţat creşteri salariale de până la 24% pentru personalul din şcoli. Nu e clar dacă aceste creşteri sunt prinse deja în bugetul pentru 2023 sau sunt planuri pentru următoarea lege a salarizării.

Citește și: Spitalul Județean Argeș intră la toamnă în lucrări de reabilitare. „Corpul nou e gata în iunie”

Miercuri, 1 februarie, principalele sindicate din educaţie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater“, au protestat în faţa Guvernului, salariile fiind principala revendicare. Aproape 1.000 de profesori şi angajaţi din şcoli din toată ţara au participat la acţiune. „Prin acţiunea de astăzi vrem să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, în primul rând, personalul nedidactic, dar şi personalul didactic, probleme generate de salarizarea nemotivantă. Nu trebuie uitat că personalul nedidactic este singura categorie de bugetari care, nici în anul 2023, nu a atins nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022. Salariile de bază ale personalului nedidactic se situează între 1.800-2.300 de lei, iar creşterea inflaţiei (16,4% în luna decembrie 2022), concomitent cu creşterea preţurilor la produsele de bază şi la utilităţi au condus la creşterea gradului de sărăcire”, a transmis FSLI.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *