Web Analytics

Profesorii care au făcut grevă vor avea salariul mai mic cu 30% în mai

de | 11.06.2023 09:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Profesorii care nu și-au ținut orele în luna mai vor primi peste câteva zile salarii tăiate cu 30%.   „Nu ne lăsăm”, spun totuși mulți dintre dascăli, sperând să obțină mai mult decât le-au propus reprezentanții Guvernului. Liderii de sindicat s-au consultat, sâmbătă, timp de câteva ore cu colegii din țară pentru a decide următoarea mutare. Duminică, Guvernul ar trebui să anunțe dacă vor fi anulate probele orale de la examenul de Bacalaureat.

Citește și: O nouă ofertă a Guvernului pentru sindicate: Majorare cu 25% a salariilor

Săptămâna viitoare vor fi plătite salariile angajaților din Educație pe luna mai, care include și primele 8 zile de grevă. Statele de plată au intrat deja în sistemul informatic și au fost trimise spre verificare inspectoratelor școlare. Ministerul precizează că salariul reprezintă contravaloarea muncii depuse și îi avertizează pe directori că răspund pentru listele de pontaj. Așadar, salariații trebuie plătiți doar dacă au venit la serviciu și au desfășurat activitățile din fișa postului.

Citește și: Coliziune între două trenuri încărcate cu substanțe periculoase, evitată în ultima clipă. Unul dintre mecanici ar fi fost beat 

Anul școlar, în forma sa actuală, se încheie vinerea viitoare. Ministrul Educației nu a detaliat cum vor fi înghesuite lecțiile din trei săptămâni în câteva zile. Asta, în scenariul fericit cu toți profesorii la catedră de luni.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *