Web Analytics

Profesor universitar sancţionat că a traversat prin loc nepermis versus interlop eliberat

de | 17.02.2022 12:54 | Actualitate, Culise

Un profesor universitar doctor din Pitești, unul dintre cei în fața căruia îți scoți pălăria atunci când îl întâlnești pe stradă, cu o adevărată școală doctorală în spate, mulți ani de activitate și cercetare științifică, nu din cei cu doctoratul la kilogram, a fost sancționat de Poliția Rutieră. Veți spune: ei și ce? Unde-i lege, nu-i tocmeală! Așa zice și profesorul universitar atunci când povestește, aproape rușinat, plecându-și ochii în pământ, ce a pățit tocmai acum, la vârsta senectuții…

Citește și Câmpulung. Clienții unui restaurant s-au luat la ceartă cu jandarmii, pe seama certificatului verde

Nu vă imaginați că gonea cu suta la oră la o ”liniuță” ca acelea de pe străzile Piteștiului, noaptea. Nici că a șicanat în trafic pe cineva ori – Doamne, ferește! – a condus sub influența alcoolului. Nici vorbă de așa ceva! Domnul profesor, un muzeograf vestit, pe care numai să fi aterizat în oraș de curând să nu îl cunoști, a avut proasta inspirație să traverseze strada prin zona Teatrului ”Alexandru Davila”, un pic mai sus de Muzeul de Artă, în fața căruia există un semafor. S-a asigurat că mașinile sunt oprite la culoarea verde și a traversat liniștit, știut fiind că acolo este un singur sens de mers.

Ei bine, nu știa că în acel loc pândesc vajnicii polițiști de la Rutieră, care au prins „prada” cea mare și s-au repezit la profesor să îl sancționeze. Nici nu a protestat bietul pensionar și, relatând ce i s-a întâmplat, și-a asumat imediat vina, nici nu a crâcnit. Nu poți însă să nu faci o paralelă între măsura aplicată profesorului și cea de eliberare a unui individ periculos din oraș, weekend-ul trecut. Știm, domnule comandant al IPJ Argeș, că lucrătorii care “și-au făcut datoria” în cele două spețe au competențe și atribuții diferite. Totuși, cu care oca măsoară oamenii legii din Argeș? Cu ocaua mică, sau cu ocaua mare?
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Câmpulungul vrea să răscumpere o parte din Casa de Cultură cu un milion de lei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *