Web Analytics

Câmpulungul vrea să răscumpere o parte din Casa de Cultură cu un milion de lei

de | 6.01.2022 13:12 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Unul dintre lucrurile amestecate de la Câmpulung a intrat din nou în atenția autorităților. Este vorba despre completarea proprietății asupra imobilului care a găzduit, timp de decenii, Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”, clădire care, în urma unui proces eșuat de reabilitare și consolidare, este inutilizabilă în mare parte. Fostul sediu al Primăriei din vremea județului Muscel este ocupat acum doar la parter de Biblioteca Municipală ”Ion Barbu”.

Problema este că o parte a clădirii are un alt proprietar. Iar asta de prin 1973, atunci când un spațiu de la parter a fost dat Întreprinderii Poligrafice Argeș. Ulterior, Tiparg SA a moștenit proprietatea, apoi Tipcomp srl. În urmă cu mai mulți ani, aleşii locali ai Câmpulungului au aprobat, de principiu, cumpărarea spaţiului în vederea reîntregirii proprietăţii asupra clădirii. Iar un prim preț cerut a fost de 400.000 de euro, apoi s-a ajuns la 300.000 de euro, pentru ca acum să se vehiculeze valoarea de 217.726 euro. Este un preț stabilit în urma efectuării unei evaluări de specialitate, de la care administrația locală vrea să înceapă negocierea cu proprietarul.
Întregul imobil a intrat în reabilitare în urmă cu aproape două decenii, dar procesul nu a fost finalizat, iar Casa de Cultură a municipiului a găsit găzduire la Casa de Cultură a Sindicatelor, contra cost.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Câmpulungul visează parcări moderne, dar are documentaţiile învechite

Citește și Sesizări pe smartphone la Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole