Web Analytics

O profesoară de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, bursieră în Italia

de | 27.06.2019 13:15 | Actualitate

În cadrul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, prin serviciul științific intern – Centrul Comun de Cercetare (JRC), a oferit burse de mobilitate la JRC Ispra pentru opt tineri cercetători români cu responsabilități în proiecte de cercetare la nivel național și internațional.
În urma procesului de selecție, conf. univ. dr. Cristina Șerbănică (foto-prima din stânga), profesoară a Universității „Constantin Brâncoveanu” și director al proiectului de cercetare PN-III-P1-1.1-TE-2016-1630 („Smart specialization in lagging-behind regions in Central and Eastern Europe”), a fost selectată de către JRC și Oficiul Român pentru Știință și Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană (ROST) să participe la vizita de studiu alături de alți șapte cercetători de la universități și institute de cercetare din București, Iași și Cluj-Napoca.
Mobilitatea s-a derulat în perioada 17-19 iunie la centrul JRC ISPRA din Italia și a presupus întâlniri directe cu cercetătorii JRC, activități de job shadowing și vizite la laboratoare și infrastructuri complexe de cercetare precum „Digital Citizen Security Laboratory”, „Interoperability Centre for Electric Vehicles and Smart Grids” sau „Nuclear Security and Safeguards Lab AS3ML”. Cu acest prilej, Cristina Șerbănică a derulat activități de job shadowing la Direcția „Creștere și inovare”, Unitatea B3 „Dezvoltare Teritorială” și a avut întâlniri de lucru cu cercetători care dezvoltă proiecte legate de specializare inteligentă, orașe inteligente și sustenabile, planificarea teritoriului, impactul politicii de coeziune etc. Mobilitatea la JRC a adus valoare adăugată ridicată în termeni de competențe, rețele și oportunități viitoare de colaborare.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii