Web Analytics

Producătorii Hyundai şi Kia dați în judecată pentru că fac mașini prea ușor de furat

de | 7.06.2023 09:11 | Actualitate, Home

Producătorii sud coreeni Hyundai şi Kia au fost chemaţi în judecată de New York City, fiind acuzați că au vândut maşini care sunt prea uşor de furat.

Citește și: O mașină echipată cu instalație GPL a luat foc pe Autostrada București – Pitești

După Baltimore, Cleveland, Milwaukee, San Diego şi Seattle, New York City dă şi el în judecată producătorii sud coreeni Hyundai şi Kia, pe care-i acuză de neglijenţă, după ce au vândut maşini uşor de furat, potrivit News. Cei doi producători auto sunt acuzaţi că nu au instalat imobilizatoare pe autoturismele vândute în perioada 2011 – 2022, ceea ce le-au făcut victime facile pentru hoţii de maşini.

Citește și: Bărbatul de 46 de ani găsit mort la Dacia Mioveni a lăsat un bilet de adio

Acuzarea susţine că acest lucru a „deschis porţile furtului de vehicule, a criminalităţii, a conducerii nesăbuite şi a vătămării publice” arătând că în ultimul un s-a dublat numărul de maşini Hyundai şi Kia furate. 977 de furturi au fost înregistrate în primele patru luni ale acestui an, după ce, în aceeaşi perioadă a anului trecut erau identificate 148 de astfel de incidente. În schimb, furturile de vehicule BMW, Ford, Honda, Mercedes, Nissan şi Toyota au scăzut în acest an, susţin avocaţii acuzării.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *