Web Analytics
scris marți, 12.03.2024

Procurorul Daniel Horodniceanu a scăpat definitiv de orice sancțiune după scandalul cu polițiștii care l-au oprit în trafic

Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și fost șef al DIICOT, a scăpat fără nicio sancțiune după scandalul cu polițiștii care anul trecut l-au oprit în trafic. Decizia a fost luată luni de instanța supremă și este definitivă.

Procurorul Daniel Horodniceanu a scăpat definitiv de orice sancțiune după scandalul cu polițiștii care l-au oprit în trafic

Citește și: Ion Georgescu a scăpat de arestul la domiciliu, dar nu se poate întoarce la Primărie


„2833/1/2023 În unanimitate: Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin în temeiul art. 267 TFUE. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta-reclamantă Inspecția Judiciară împotriva Hotărârii nr. 11P din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 5/P/2023. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin împotriva Încheierii din 11 octombrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în acelaşi dosar. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 martie 2024”, scrie în minuta judecătorilor.

Citește și: Polițiștii locali protestează, marți și miercuri, la sediul Ministerului Dezvoltării


În noaptea de 5-6 mai 2023, Daniel Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţişti, în localitatea Schitu Duca (Iași), după ce nu ar fi semnalizat efectuarea unei manevre de depășire. Polițiștii au filmat întreaga scenă cu un telefon mobil, ca măsură de protecție, după cum a comunicat IPJ Iași, iar înregistrarea video a apărut, a doua zi, în spațiul public. Potrivit imaginilor, după ce a coborât de la volan, procurorul Horodniceanu i-a întrebat pe poliţişti dacă ştiu cine este el, iar când unul dintre poliţiști i-a spus că nu știe, s-a mirat: „Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare?”. „Sunt procuror de 25 de ani. De când ești polițist dumneata? Eu sunt în măsură să fac orice! Din cauza mea dumneavoastră aveți un 15% la salariu. Adică, în favoarea dumneavoastră. Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 și dumneavoastră ați primit 15%”, a spus vicepreședintele CSM.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *