Web Analytics

Procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să intre la timp în casa lui Dincă a fost sancționat cu tăierea a 25% din salariu timp de un an

de | 19.03.2024 08:48 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Procurorul din Caracal Cristian Ovidiu Popescu, care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost sancționat disciplinar, luni, de ÎCCJ, cu diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an.

Citește și: Alimente expirate și excremente de şoareci în cantina unui liceu din Timişoara


„Minuta deciziei civile nr. 77: Admite recursul declarat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 17 mai 2023 pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 18/P/2019. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, aplică pârâtului Popescu Cristian Ovidiu sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2024.”, se arată în decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Citește și: Procuror din Sibiu, acuzat că a condus băut şi a lovit două autoturisme, iar poliţiştii nu l-ar fi testat


Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal, nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti au fost trimişi în judecată în 2023 de către procurorii Curţii de Apel Craiova, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, pentru modul în care au intervenit după dispariţia Alexandrei Măceşanu. Procurorii arată că, dacă ar fi intervenit la timp, „ar fi conferit şanse efective de salvare a minorei”. În schimb, modul în care au acţionat a dus la o întârziere de 14 ore, potrivit Hotnews.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *