Procurorul Antonia Diaconu a explicat pe Facebook ce implică modificarea Codului Penal

de | 14.12.2017 09:49 | Actualitate

antoniaDiaconuProcurorul DIICOT Antonia Diaconu, fost prim-procuror a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, exemplifică într-o postare publicată pe contul său de Facebook în ce constau modificările ce vor fi aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Redăm mai jos textul postat de procurorul Antonia Diaconu pe Facebook:
„De ce te afectează și pe tine modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală?
Ai o fetiță de câțiva anișori, ești mândru de ea, e și frumusica. Se joacă cu copiii în fața blocului. Vine un cetățean și se masturbează în fața ei. De acum, cetățeanul nu va mai putea fi arestat preventiv!
Fetița de mai sus a crescut, s-a făcut adolescentă, cu toate complicațiile pe care le presupune asta. Este sedusă de un individ care profită de naivitatea și lipsa ei de experiență si o convinge să facă sex cu el. Fata ta are 13 ani. Acest individ nu va mai putea fi arestat.
Sora sau soția ta, mama ta ori chiar fetița de mai sus va cădea victimă a unei infracțiuni. Poate cele descrise mai devreme, poate altele, și mai grave. Autorul este prins. Dacă infractorul dorește va putea asista la orice act de urmărire penală efectuat, inclusiv la audierea victimei. Deci persoana draga ție, care și asa trece printr-o dramă, va trebui să dea din nou ochii cu agresorul ei în biroul procurorului ori polițistului și eventual să și răspundă întrebărilor lui.
Închipuiți-vă o percheziție informatică pentru o infracțiune oarecare (economică, de violență sau alta), în computerul suspectului se găsesc fișiere video conținând imagini cu caracter pornografic înfățișând minori cu vârste de 5-6 ani. Ce puteam face până acum? O nouă anchetă pentru a identifica autorul. Ce am putea face dacă modificările se adoptă? Te uiți, te oripilezi ca om normal ce ești, te frustrezi puternic ca procuror ce te găsești și distrugi fișierele. Dacă tu crezi că e o glumă, nu e. Acestea sunt câteva dintre modificările pe care de mâine, parlamentul le va vota”.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: antonia diaconu,cod penal,modificari

Ultimele articole

Studiu Medlife. Varianta Omicron nu a fost depistată în România
Studiu Medlife. Varianta Omicron nu a fost depistată în România

Primul studiu pe bază de secvențiere pentru varianta Omicron a fost realizat în România. În probele selectate de la pacienți Covid din 19 orașe nu a fost identificată noua tulpină africană, anunță reprezentanții Medlife.  Citește și Covid Argeș. Incidența pe ultimele...

Covid Argeș. Incidența pe ultimele 14 zile este de 1.57 (ieri, 1.66)
Covid Argeș. Incidența pe ultimele 14 zile este de 1.57 (ieri, 1.66)

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 1.57 (ieri 1.66); -persoane internate la ATI: 21 (ieri 23);-persoane internate...