Web Analytics

Procurorul Antonia Diaconu a explicat pe Facebook ce implică modificarea Codului Penal

de | 14.12.2017 09:49 | Actualitate

antoniaDiaconuProcurorul DIICOT Antonia Diaconu, fost prim-procuror a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, exemplifică într-o postare publicată pe contul său de Facebook în ce constau modificările ce vor fi aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Redăm mai jos textul postat de procurorul Antonia Diaconu pe Facebook:
„De ce te afectează și pe tine modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală?
Ai o fetiță de câțiva anișori, ești mândru de ea, e și frumusica. Se joacă cu copiii în fața blocului. Vine un cetățean și se masturbează în fața ei. De acum, cetățeanul nu va mai putea fi arestat preventiv!
Fetița de mai sus a crescut, s-a făcut adolescentă, cu toate complicațiile pe care le presupune asta. Este sedusă de un individ care profită de naivitatea și lipsa ei de experiență si o convinge să facă sex cu el. Fata ta are 13 ani. Acest individ nu va mai putea fi arestat.
Sora sau soția ta, mama ta ori chiar fetița de mai sus va cădea victimă a unei infracțiuni. Poate cele descrise mai devreme, poate altele, și mai grave. Autorul este prins. Dacă infractorul dorește va putea asista la orice act de urmărire penală efectuat, inclusiv la audierea victimei. Deci persoana draga ție, care și asa trece printr-o dramă, va trebui să dea din nou ochii cu agresorul ei în biroul procurorului ori polițistului și eventual să și răspundă întrebărilor lui.
Închipuiți-vă o percheziție informatică pentru o infracțiune oarecare (economică, de violență sau alta), în computerul suspectului se găsesc fișiere video conținând imagini cu caracter pornografic înfățișând minori cu vârste de 5-6 ani. Ce puteam face până acum? O nouă anchetă pentru a identifica autorul. Ce am putea face dacă modificările se adoptă? Te uiți, te oripilezi ca om normal ce ești, te frustrezi puternic ca procuror ce te găsești și distrugi fișierele. Dacă tu crezi că e o glumă, nu e. Acestea sunt câteva dintre modificările pe care de mâine, parlamentul le va vota”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

3 Comentarii

  1. eu nu am inteles unde e infractiunea?
    ca o fata de 13 ani e sedusa?
    pai acum 100 ani la ,varsta aia, oamenii faceau si copii.
    de unde mania asta de a ridica cat mai mult varsta inceperii vietii sexuale?
    totul porneste ,cred ,de la ideea religioasa ca sexul e ceva rau .

  2. eu nu am inteles unde e infractiunea?
    ca o fata de 13 ani e sedusa?
    pai acum 100 ani la ,varsta aia, oamenii faceau si copii.
    de unde mania asta de a ridica cat mai mult varsta inceperii vietii sexuale?
    totul porneste ,cred ,de la ideea religioasa ca sexul e ceva rau .

  3. Inloc de JOS Ceausescu, nu se putea scanda SUS Manescu ? ! Dn. Colonel Procuror Ghe. Stoica a activat la Procuratura Militara Bacau si stie cu cine putea fi skimbat Ceausescu ! Cpt. Grigore de la Comanesti, mi-a retinut Buletinul din 01 nov. 1985 pina-n iun.1986, la Politia Tg. Ocna si nu am primit raspuns de la MAI ! Olteanu Danut din Comanesti, fan CFR din 1956.