Web Analytics

Proces de trafic de droguri de mare risc, terminat cu acord de recunoaştere a vinovăţiei / Laura Făgăraşu scapă cu doar trei ani de puşcărie

de | 18.06.2020 13:24 | Dezvăluiri

# Pe 12 martie a fost prinsă în flagrant, încercând să introducă în țară 350 gr de metamfetamină

Pe 10 iunie a.c. a fost aplicată o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea unor drepturi pentru piteșteanca prinsă în flagrant în timp ce introducea droguri de mare risc în țară în luna martie. Interesant este că tânăra, în vârstă de 28 de ani, aflată încă în arest preventiv, și-a recunoscut vinovăția, adică a semnat un acord de recunoaștere a acuzațiilor ce i se aduc de către procurorii DIICOT Pitești. „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DIICOT – ST Pitești și de inculpata Făgărașu Laura Andreea, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc (…) și de trafic internațional de droguri de mare risc”, se arată în minuta instanței.
Avocatul Laurei Făgărașu spune că s-a luat decizia acordului de recunoaștere a vinovăției pentru „a evita un proces care nu ajuta cu nimic. (…) În momentul în care te prinde în flagrant, nu poți să faci decât un acord”, a explicat Radu Nistor.
Laura Făgărașu a fost prinsă în data de 12 martie a.c., pe un aeroport din București, în timp ce încerca să introducă în România, în corp, aproximativ 350 de grame de metamfetamină. Ulterior, femeia a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, la data de 13 martie a.c., a fost surprins în flagrant delict colaboratorul inculpatei, Mihai Iordache. Din mașina acestuia au fost ridicați 3.000 de lei, medii de stocare, precum și bunuri cu valoare probatorie. Polițiștii au transmis atunci că, „în perioada 2017 – 2020, cei doi ar fi introdus și comercializat droguri de mare risc în România”. Cei doi au fost iniţial reţinuţi, iar în 14 martie au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Argeş.
Laura Andreea Făgrașu va executa pedeapsa de trei ani în regim de detenţie.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii