Procent mic de promovare a examenului auto. Se trece la verificarea activității examinatorilor și a școlilor de șoferi

de | 2.02.2021 18:28 | Actualitate

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat formarea unei comisii mixte, până la sfârșitul săptămânii, pentru verificarea activității școlilor de șoferi și a examinatorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. În acest sens, astăzi a avut loc, la sediul Insituției Prefectului, o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, subprefectul Andrei Ciungu și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Mihai Neagoe, directorul ARR Argeș, Florin Ciuleanu, directorul RAR Argeș, Adrian Ionică și Vasile Chiroiu din partea ISCTR, în cadrul comisiei pentru siguranța circulației.
Pentru că procentul de promovare la susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere este mic în Argeș, în comparație cu alte județe, prefectul Emanuel Soare a solicitat verificarea modului în care sunt pregătiți candidații, dar și dacă sunt examinați corect, pe criterii obiective.
“Subiectul permiselor este unul fierbinte, care trebuie să-și găsească rezolvarea. Rata de promovare în Argeș, la examenul pentru obținerea permisului de conducere, este mult sub media națională. Unii examinatori au o rată de promovare foarte mică și vrem să vedem care sunt morivele. Prin ordin al prefectului, vom face o comisie mixtă să verificăm cum își fac datoria școlile de șoferi. În paralel, examinatorii vor fi monitorizați și instruiți pentru a exista o abordare unitară, să se elimine orice fel de subiectivism. Avem în vedere și un schimb de experiență cu alte județe, să scurtăm cât mai mult perioada dintre proba teoretică și cea practică”, a declarat prefectul Emanuel Soare. În Argeș, procentul de promovare la examenul pentru obținerea permisului este de sub 30%.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii