Web Analytics

Procedura de acordare a şomajului tehnic, simplificată

de | 27.03.2020 14:23 | Actualitate

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunţat astăzi, 27 martie 2020, că a fost simplificată procedura acordării şomajului tehnic, după ce la la Guvern şi Ministerul Muncii s-au primit zeci de mii de mesaje de la angajatori şi angajaţi, informează News.ro. Potrivit ministrului, se depun mai puţine hârtii, iar perioada după care se fac primele plăţi a fost redusă de la 30 de zile la 15 zile.
Potrivit ministrului, pot beneficia de aceste fonduri companiile a căror activitate este afectată, pe baza unei cereri, însoţită de o declaraţie şi lista angajaţilor. Documentele se depun la AJOFM-uri, inclusiv online.De asemenea, s-a redus perioada până la virarea banilor.
„În maxim 15 zile – 30 de zile prevederea iniţială – agenţiile judeţene vor efectua plăţile pentru firme”, a declarat Violeta Alexandru.Angajatorii nu trebuie să avanseze de la ei plăţile pentru şomajul tehnic, acestea urmând a fi făcute de la AJOFM. La maxim trei zile de la primirea banilor de la AJOFM, angajatorul trebuie să-i vireze angajaţilor.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii