Web Analytics

Problemele ridicate ministrului Apelor și Pădurilor la vizita de lucru în Argeș

de | 3.03.2018 13:57 | Actualitate

vizita ministru denes3Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, a participat sâmbătă, la consultarea publică de la Pitești privind identificarea problemelor din domeniul pădurilor.

Printre problemele ridicate de participanții la întâlnirea de lucru se numără: criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestier și suprareglementarea activităților din domeniu.

“Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat, astăzi, 03 martie 2018, la Pitești, la o sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și factori interesați din domeniul privat cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din acest sector de activitate. La reuniune au participat reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din întreaga Regiune de Dezvoltare Muntenia. Este a patra consultare publică si ultima dintre întâlnirile regionale programate – după întâlniri similare desfășurate la Bistrița cu invitați din regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru, la Suceava pentru regiunea de dezvoltare Nord – Est, la Râmnicu Vâlcea pentru regiunea de dezvoltare Oltenia si Vest – parte a unui proces de consultări publice inițiat de Ministerul Apelor si Pădurilor.

Criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestier, suprareglementarea activităților din domeniu, sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.

În cadrul dezbaterilor, Ministrul Apelor și Pădurilor a declarat: «Vă rog să remarcați faptul că este o schimbare de abordare. Am venit să ascultăm problemele de la dumneavoastră si tot împreună să găsim si soluții. Voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toți factorii responsabili, să se desfășoare cât mai rapid cu putință, eficient, pentru a veni cu soluții reale, fundamentate, care să poată fi asumate și să întrunească un consens cât mai larg».

La sesiunea de la Pitești a consultărilor regionale dintre reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și ai sectorului silvic, au participat invitați, din județele Arges, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si Călărași”, a transmis Instituția Prefectului județului Argeș, la finalul întâlnirii de lucru, printr-un comunicat de presă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii