Web Analytics

Probleme pentru Tămagă jr. S-a mai disjuns o cauză din dosarul Balastiera, în care este judecat

de | 29.03.2024 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home

Disjungerea cauzei este pentru a se efectua cercetări sub aspectul infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă și într-un perimetru diferit față de cel prevăzut în licență
Firma își are sediul la reședința din centrul Piteștiului a tatălui său, fostul prefect Constantin Tămagă

Vineri, 22 martie, la Judecătoria Pitești a avut loc un nou termen în procesul penal în care Traian Tămagă, fiul lui Constantin Tămagă, fost senator și prefect de Argeș, apare în calitate de inculpat alături de asociatul său, Angelo Anghelescu, și de firma Logistic Agregate Muntenia SRL. Firmă care, de altfel, are sediul social pe Calea Craiovei nr. 62, acolo unde locuiește fostul prefect. Tămagă jr. a fost trimis în judecată pentru extragerea de agregate minerale fără a avea autorizație de la instituţia de gospodărire a apelor. Asta după ce, în ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada mai-noiembrie 2022, firma Logistic Agregate Muntenia SRL, administrată de Traian Tamagă, a desfășurat activități de excavare ilegală de balast din terasa malului drept de acumulare Mărăcineni.

S-a exploatat o suprafață de peste 10.000 mp din lacul de acumulare de la Mărăcineni

Împreună cu asociatul său, Traian Tămagă a preluat în cursul anului 2021 societatea Logistic Agregate Muntenia, adăugându-i ca sediu secundar cuveta lacului de acumulare Mărăcineni, precum și obiectul de activitate – extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului. Iar în urma cercetărilor s-a constatat că societatea a exploatat o suprafaţă de 10.240,23 mp, activitate din care a rezultat un volum total de 14.758 mc agregate minerale. Societatea a fost și sancţionată contravenţional pentru că a depăşit perimetrul de exploatare autorizat, nerespectând prevederile Autorizaţiei de Gospodărire a Apelor nr. 419 din 18.11.2022. Însă faptele pentru care s-au efectuat cercetări în prezenta cauză sunt diferite faţă de faptele pentru care a fost aplicată sancţiunea contravenţională, fiindcă ele presupun desfăşurarea de activităţi de extragere de agregate minerale într-un perimetru complet diferit de cel pentru care fusese emis avizul de gospodărire a apelor şi într-o perioadă anterioară datei de 18.11.2022, dată la care a fost emisă autorizaţia de gospodărire a apelor, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor.

S-a constatat că perimetrul din care au fost extrase agregatele minerale este diferit de cel menţionat în cuprinsul Permisului de exploatare emis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale la data de 10.03.2022, şi astfel există indicii că acestea au fost extrase fără permis de exploatare valabil. Pentru acest motiv s-a dispus și disjungerea cauzei pentru a se efectua cercetări sub aspectul infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, prevăzută de art. 57, alin. 2 din Legea nr. 85/2003.

Citește și Lavinia Năstase: Traian Tămagă corecta lucrările studenţilor prin cârciumi

„Noi, în februarie, anul acesta, am terminat de exploatat. Vom face contestație!”, spune Traian Tămagă

După cum spuneam, la termenul din 22 martie 2024, au fost respinse excepțiile invocate de avocații lui Tămagă Junior, dar aceștia vor riposta cu o contestație. Iată ce spune Traian Tămagă: „Au fost excepții de procedură la nivelul ăsta, de cameră preliminară. Sunt chestiuni avocățesti care mă depășesc. Vom face contestație la respingerea asta și vedem mai departe. Este dosarul care s-a trimis în judecată.
Era vorba despre avizul de gospodărire a apelor și autorizația era depusă de câteva luni; autorizația nu a fost emisă imediat, ci a fost emisă ulterior și în momentul în care au venit în control nu era emisă autorizația care apoi a sosit. Noi, în februarie, anul acesta, am terminat de exploatat, s-a închis permisul de exploatare, acum suntem în faza de refacere a mediului, avem această obligație. Este vorba despre un teren aflat în proprietatea noastră. Nu știu de ce au trecut câteva luni până la emiterea autorizației, dar, sincer, normal ar fi trebuit să fie vorba de o contravenție… Mă rog, sunt tot felul de interpretări ale legii, dar v-am zis că nu există prejudiciu”
– a spus Traian Tămagă, care a confirmat că sediul firmei este la adresa reședinței tatălui său, din centrul Piteștiului.

Citește și Traian Tămagă, sejur de vis la Las Vegas alături de noua iubită

Citește și Tămagă jr. a fost respins la examenul de doctorat

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *