Web Analytics

Probleme de personal la Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor

de | 31.05.2017 08:58 | Actualitate

pasapoarte

Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple al Judeţului Argeş înregistrează un aflux mare de solicitări. În acest an, numărul cererilor a fost în creştere cu 96,8% față de anul trecut pentru paşapoartele simple temporare şi cu 11% pentru paşapoartele simple electronice, faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Şi în ceea ce priveşte numărul cererilor preluate la misiunile diplomatice ale României din străinătate pentru cetăţenii din Argeş s-a înregistrat o creştere cu 34,9% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Din păcate întâmpinăm probleme majore de personal, având doar 16 posturi ocupate, asta în condiţiile în care 4 persoane au solicitat şi li s-a aporbat transferul la IPJ sau ORI, un angajat se află în concediu maternal, iar altul în concediu medical. În acesta situaţie, am introdus încă din luna aprilie şi la acest serviciu bonuri de ordine, iar acestea se eliberează în ziua solicitării, aceasta fiind condiţionată de prezentarea dovezii de plata pentru paşaport pentru a evita specula cu bonurile de ordine. Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne fonduri pentru achiziţionarea unui sistem de eliberare bonuri de ordine.Cu toate aceste probleme am făcut la zi faţă tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor”, explică prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii