Web Analytics

Pro România a înfiinţat departamentul „Verzilor”

de | 27.02.2020 13:12 | Actualitate, Politica si Administratie

# Departamentul va fi coordonat de către avocatul Liviu Stancu (foto)

La Convenția Anuală a partidului, ce a avut loc în această lună la Palatul Parlamentului, președintele PRO România, Victor Ponta, a prezentat „Manifestul pentru România”, cu cele 10 directive pentru implementarea cărora PRO România se va lupta în mandatul 2020-2024. Una dintre aceste directive se referă la menținerea unui echilibru între dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător.

„PRO România consideră că sunt necesare măsuri imediate în domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei, pădurilor și apelor și a managementului resurselor de apă. PRO România militează pentru PACTUL pentru O ROMÂNIE VERDE ȘI CURATĂ inițiat de Mircea Diaconu – 10 ani de moratoriu privind exploatările industriale (cu excepția celor necesare pentru sănătatea parcurilor) și a consumului populației din zonă. Ne dorim ca administrațiile publice locale să implementeze strategii pentru o trecere la transport public verde până în 2024”, precizează liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan.

„Scoatem murdăria din marginea pădurii”

Organizația PRO România Pitești a înființat în sedința din 18 februarie departamentul „VERZILOR” din PRO România, structură politică având ca scop promovarea modalităților concrete de refacere a echilibrului om/natură în Piteşti, experiența aici dobândită urmând a fi promovată ulterior în fiecare localitate argeșeană.
Responsabilul cu organizarea „VERZILOR”, avocatul Liviu Stancu, explică, pe scurt, conceptul: „Sub deviza „Gata cu poveștile, să trecem la acțiune!”, piteștenii de la Pro România au declanșat prima operațiune numită „Scoatem murdăria din marginea pădurii”, o acțiune ce are ca scop refacerea lizierei Pădurii TRIVALE în raport de specificul silvic, dar și a punerii în acord a acesteia cu zona de locuit din imediata apropiere (…).  Vom verifica în următoarele zile ce ar trebui să facă fiecare instituție publică în vederea înlăturării acestor gunoaie și vom pregăti sesizările oficiale”.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii