Web Analytics
scris marți, 20.02.2024

Prințul moștenitor William a cerut încetarea războiului din Fâșia Gaza “cât mai curând posibil”

Prințul moștenitor William a cerut încetarea războiului din Fâșia Gaza “cât mai curând posibil”, într-un apel politic rar din partea unui membru al familiei regale britanice.

Prințul moștenitor William a cerut încetarea războiului din Fâșia Gaza “cât mai curând posibil”

Prințul William a vorbit despre “costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu, de la atacul Hamas din 7 octombrie și până în prezent”. Acesta a mai adăugat că “există o nevoie disperată de sprijin umanitar sporit pentru civilii din Gaza” și că eliberarea ostaticilor este o necesitate.

Citește și: A murit o figură legendară a Televiziunii Române

Mesajul transmis de prințul moștenitor al tronului britanic vine cu ocazia unei vizite la sediul Crucii Roșii Britanice, care este implicată în misiuni umanitare în Gaza. Biroul prințului William a transmis că declarațiile acestuia au ca scop “recunoașterea suferinței umane cauzate de conflictul din Orientul Mijlociu”. 

Prințul de Wales, care în 2018 a devenit primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care a vizitat în regim oficial Israelul și teritoriile palestiniene ocupate, va vizita săptămâna viitoare o sinagogă pentru a asculta opiniile tinerilor implicați în lupta împotriva antisemitismului, scrie Reuters. 

Presa britanică relatează că mesajul transmis de prințul William este un gest rar întâlnit în rândul membrilor familiei regale britanice. În general, aceștia evită să facă declarații pe teme politice. În condițiile în care tatăl său, Regele Charles, absentează de la evenimentele publice, William trebuie să își asume angajamente mai importante, scrie Reuters. Regele Charles a numit atacurile Hamas “acte barbare de terorism”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *