Web Analytics

Prinţul Charles a vizitat Muzeul Satului

de | 30.03.2017 11:15 | Actualitate

printul charles

Aflat în vizită oficială în România, Prinţul Charles, a fost în această dimineață la Muzeul Satului din Capitală unde i-a întalnit pe fostul canoist, medaliat olimpic, Ivan Patzaichin și pe arhitectul Theodor Frolu.
Deşi moştenitorul coroanei britanice este îndrăgostit de Transilvania, în această vizită în ţara noastră, va avea mai puţin timp pentru plimbări prin satele româneşti.


În jurul prânzului, Prinţul Charles a fost primit de premierul Sorin Grindeanu. În cadrul întâlnirii, cei doi ar fi discutat despre atentantul de la Londra, inclusiv despre românca rănită în atacul din capitala Angliei, Prinţul de Wales afirmând că „toate speranţele şi rugăciunile se îndreaptă către ea”, informează agenţia de ştiri Agerpres. Prinţul Charles a precizat că s-a simţit tot timpul bine atunci când a venit în România şi că, în ultimii 20 de ani, doar într-un singur an nu a putut ajunge în ţara noastră. Primul ministru i-a oferit oaspetelui său un stilou marca Poenari, lucrat manual şi produs în România.
Prințul de Wales va fi primit joi şi de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta, apoi va merge la Patriarhia Română și la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Vizita oficială a Prinţului Charles a început miercuri, când Alteţa Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Tot miercuri, Prinţul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”. Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii