Web Analytics
scris duminică, 18.02.2024

Primul spital social din România se va deschide pe 8 martie. Vor fi tratați bolnavii sărmani, fără asigurare

Primul spital social din România se va deschide, la Iași, pe 8 martie, de Ziua Mamei. Aici vor fi tratați bolnavii sărmani, care nu au asigurare de sănătate în sistemul național.

Primul spital social din România se va deschide pe 8 martie. Vor fi tratați bolnavii sărmani, fără asigurare

Citește și: Patronul de la Ferma Dacilor, o nouă solicitare în instanță. Vrea să meargă să își schimbe permisul de conducere

La aproape un an de când Asociația Glasul Vieții a început lucrările la Spitalul Veronica din Iași, unitatea medicală este acum comparabilă cu cele mai moderne clinici din țară. În clădirea cu patru etaje sunt cabinete medicale de ginecologie, medicină internă, cardiologie și pediatrie, dar și alte specialități. Există chiar și un compartiment de imagistică, dotat cu RMN și computer tomograf de ultimă generație care au costat, în total, peste 2 milioane de euro. Unele dintre cabinete sunt complet dotate, dar altele încă au nevoie de mobilă sau instrumentar.

Citește și: Violonistul Gabriel Stângău a murit într-un accident, la numai 32 de ani

„Sunt foarte mulți oameni neasigurați, sunt foarte mulți oameni care nu își permit co-plata unor investigații medicale de calitate, unor tratamente speciale. În special la mamele mele, bolile nu fac decât să se acutizeze și complicațiile lasă răni mult prea adânci. Uneori ne răpesc oameni dragi pentru că nu au avut acel puțin la momentul potrivit pentru a-și căuta de sănătate. Clinica Veronica asta va face, va salva vieți”, a spus Dan Damaschin, fondatorul Asociației Glasul Vieții, conform Știrile ProTv .
În acest moment, Spitalul Veronica mai are nevoie de o serie de avize de la Ministerul Sănătățîi pentru secțiile în care se vor face și internări. Dar, după inaugurarea care va avea loc pe 8 martie, cabinetele destinate consultațiilor în regim ambulator, cum este ginecologia, pediatria și stomatologia, își vor începe activitatea. La început, cu 10 medici și 15 asistente medicale, urmând ca în timp echipa să crească. În Spitalul Veronica, pe lângă consultații, toți pacienții vor avea acces gratuit și la medicamente. Înainte de a pleca acasă, vor primi și o masă caldă. Cei interesați să sprijine proiectul umanitar o pot face cu o donație în contul asociației Glasul Vieții.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *