Web Analytics

Primul muzeu de artă urbană din Europa va fi la Mioveni

de | 21.09.2017 08:47 | Actualitate

4444 0011Primăria orașului Mioveni ia în calcul introducerea orașului în circuitul internațional de artă modernă și contemporană prin constituirea primului Muzeu de Artă Urbană din Europa.

Ideea a venit în urma unei propuneri de colaborare făcută de artistul spaniol Salvador Cuenca Frómesta, iar inițiatorii proiectului își asumă obligația de a accesa și promova artiști naționali și internaționali pentru acest muzeu.
Construcția va fi una modulară, ridicată din containere de metal, secod hand/donații, folosite în transportul industrial. În acest fel, neexistând fundație, construcția va fi una ușor de construit și rezistentă în toate anotimpurile.
Existența în Mioveni a unui astfel de muzeu inedit și modern va contribui la atragerea de turiști și implicit de multe beneficii economice indirecte pentru întreaga comunitate, recunoașterea Mioveniului ca oraș cultural și așezarea lui pe harta internațională a Muzeelor și Galeriilor de profil, atragerea artiștilor reprezentativi din România și din lume, organizarea de expoziții și festivaluri pentru promovarea artiștilor români la nivel internațional, precum și la crearea unui punct de interes cultural european în orașul Mioveni.
Într-o viziune mai largă, proiectul mai include crearea unui spațiu care să faciliteze contactul între artiști, organizarea de evenimente specifice cum ar fi ”Noaptea Europeană a Muzeelor” unde vizitatorii pot participa la activități precum concerte, proiecții, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri. Proiectul mai cuprinde și crearea unui atelier de artă permanent, sub îndrumarea unui maestru certificat, unde beneficiarii pot deprinde abilități în diferite domenii artistice, atelierul urmând să fie orientat prioritar către învățare și cultivarea gustului pentru artă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii