Web Analytics
scris sâmbătă, 30.03.2024

Primul caz de febră tifoidă din 2024, la Spitalul Victor Babeş din București. Netratată, boala poate duce la deces

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală, a anunţat într-un interviu acordat News.ro că anul acesta a fost înregistrat primul caz de febră tifoidă, boală luată de un pacient adult dintr-o ţară din Asia. Anul trecut au mai existat alţi trei pacienţi care au luat boala din ţări africane.
Medicul a spus că afecţiunea este perfect prevenibilă prin vaccinare, dar că, din păcate, cei patru pacienţi care au plecat în ţările de unde au luat-o nu s-au vaccinat împotriva febrei tifoide. Boala, netratată la timp, are potenţial mortal pentru pacienţi, transmite News.ro.

Primul caz de febră tifoidă din 2024, la Spitalul Victor Babeş din București. Netratată, boala poate duce la deces

Citește și: O puştoaică din Argeş e dată dispărută. Poliţia face un apel


„Febra tifoidă este o boală cu transmitere digestivă, o boală determinată de un germene care se cheamă salmonella typhfi, de unde şi denumirea de febră tifoidă, şi care se produce prin transmitere digestivă, prin ingestie de apă sau alimente contaminate cu salmonella typhi sau mâini murdare. Este o boală care este perfect prevenibilă prin vaccinare dar bineînţeles, ca şi la toate celelalte, condiţia este ca viitorul călător să se adreseze unui medic de specialitate care să-i dea recomandarea de vaccinare. Contaminarea în mediul înconjurător de către cineva care este purtător sau bolnav poate să determine transmiterea în colectivitatea respectivă”, a explicat managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *