Web Analytics

Primul autobuz electric a sosit la Pitești

de | 2.06.2022 14:38 | Actualitate, Politica si Administratie

Primăria Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice, iar primul a ajuns joi, 2 iunie a.c., la sediul societății Publitrans de pe Calea Depozitelor. Cele 40 de autobuze au o lungime de 12 m și vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B. Primăria a mai achiziționat și 40 stații de încărcare lente și 11 stații încărcare rapide în cadrul unui proiect realizat de către Ministerul Dezvoltării.

Citește și Pitești. S-au achiziționat stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice

Joi, 2 iunie, firma SOLARIS BUS & COACH a livrat, conform graficului din contractul de furnizare, nu doar autobuzul, ci și întreaga dotare tehnică, SDV-istica specifică, echipamentele IT, logistica pentru diagnoză, hardware și software.

„În perioada imediat următoare, va fi demarat procesul de instruire a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie, precum și cel de instruire a conducătorilor auto”, a mai transmis Primăria.

Proiectul prin care au fost achiziționate autobuzele, „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, este realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *