Web Analytics

Pitești. S-au achiziționat stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice

de | 18.05.2022 09:44 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești au realizat proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin Investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, ca urmare a necesității înnoirii parcului de transport public din România în vederea îmbunătățirii mobilității urbane și a limitării emisiilor de CO2.

Citește și: Se mărește zona de picnic din Lunca Argeșului. Municipalitatea face apel la simțul civic

 În cadrul acestui proiect, Municipiul Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice de 12 m, 40 de stații de încărcare lentă și 11 stații încărcare rapidă. Autobuzele electrice vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13.

În data de 17.05.2022, Municipiul Pitești a recepționat cele 40 de stații de încărcare lentă furnizate de SOLARIS BUS & COACH, urmând ca la începutul lunii iunie să fie adus și primul autobuz electric.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *