Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

Primim la redacţie. Scriitorul Toma Biolan – un omagiu

Trecutul ne aparține, volens nolens, ni-l asumăm și cu nostalgie apelăm la memoria afectivă ca să reconstituim iubiri din amintiri, dar și ceea ce ne leagă de persoane anume…, precum  TOMA BIOLAN, un reper în creșterea spirituală a generației sale, bun prieten cu Corneliu Marcu, ziarist și dramaturg pe nedrept uitat.
Era o reală delectare să-l ai partener de discuții pe TOMA, secretar literar la TEATRUL AL. DAVILA, un tânăr distins, manierat, cu simţul calamburului, cu simțul replicii cu multiple subînțelesuri; el improviza spontan dialoguri umoristice, fredona și cânta la chitară.

Primim la redacţie. Scriitorul Toma Biolan – un omagiu

TOMA BIOLAN (sept. 1940 – iunie 2004) a fost remarcat ca poet de GEO DUMITRESCU, el însuși poet exigent, precum și de istoricul literar Al. PIRU.
Ca poet talentat, membru al Uniunii Scriitorilor, TOMA BIOLAN a lansat   pagina de emulație literară SĂGETĂTORUL, menținută și acum prin grija prietenului și colegului său de breaslă, directorul cotidianului ARGEŞUL, d-nul MIHAI GOLESCU. Aspiranții debutanți în  lirică  erau lansați de mentorul TOMA BIOLAN  în „Meșterul Manole”.
Eu, ca amică a la long a familiei Biolan, mă bucur să am onoarea să consacru  aceste rânduri scriitorului ce a abordat mai toate genurile literare, excelând, însă, în poezie.
Luminiţa Borta

Nota J.D.: De la 1 noiembrie, conform editorialului online al directorului Mihai Golescu, ziarul print ARGEȘUL nu mai apare, implicit SĂGETĂTORUL. Păcat. Orice ziar mai puțin este un atentat la democrație.

Citește și Mircea Flonta, filosoful care ne pune mintea la încercare

Citește și Semnal editorial. Virgil Diaconu: „Biblia literară şi Biblia dogmatică”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *