Web Analytics
scris marți, 16.01.2024

Primele măsuri în cazul ambulanței care s-a răsturnat cu doi pacienți. Amendă uriașă

Primele măsuri în cazul ambulanței care s-a răsturnat în comuna Suseni, marți dimineață, în timp ce transporta doi pacienți, subiect prezentat AICI. Mașina a lovit o mașină parcată, gardul și poarta unei curți și s-a răsturnat pe o parte. Două persoane au rămas blocate, pompierii fiind nevoiți să le extragă din mașină. Au fost transportați la spital șoferul ambulanței și cei doi pacienți, un bărbat de 60 de ani, din Suseni, și o femeie de 69 de ani, din Rociu.

Primele măsuri în cazul ambulanței care s-a răsturnat cu doi pacienți. Amendă uriașă

Poliția a anunțat primele măsuri. „Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un bărbat de 60 de ani, din Pitești, care conducea o autospecială medicală, circulând pe DJ 659, pe raza comunei Suseni, din direcția Negrași spre Pitești, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, posibil pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în afara carosabilului, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat și cu gardul și poarta de acces ale unui imobil”, a transmis poliția. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

Citește și Pitești: Bărbat înjunghiat în inimă

Dosar penal și amendă de 16.500 de lei

A fost sancționată firma care ar fi trebuit să curețe drumul județean 659, întrucât carsabilul era acoperit cu polei la momentul producerii accidentului. „Sancțiunea a fost aplicată conform O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, făcând parte din clasa a V-a de sancțiuni privind fapte săvârșite de către persoane juridice, fiind stabilită la suma de 16.500 de lei”, a mai transmis IPJ Argeș.

A fost întocmit și dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform art. 196 din Codul Penal, iar cercetările continuă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *