Web Analytics
scris miercuri, 24.01.2024

Primarul suspendat al Mioveniului se temea de ceva vreme că e „ascultat”. Metoda prin care a crezut că scapă

Cu cinci zile înainte să fie arestat de DNA, primarului Ion Georgescu îi era teamă că e înregistrat și i-a cerut lui Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești, să scrie pe o coală cum vrea să primească avansul înapoi. Reamintim că edilul e acuzat că a primit 10.000 de euro, din promisiunea de 30.000 de euro, pentru a interveni în scopul încadrării fiicei denunțătorului, medic chirurg rezident, la Spitalul Mioveni și a fost prins în flagrant când restituia banii în sediul Primăriei Mioveni, în seara de 4 octombrie 2023.

Primarul suspendat al Mioveniului se temea de ceva vreme că e „ascultat”. Metoda prin care a crezut că scapă

În rechizitoriu, procurorii vorbesc despre mai multe întâlniri între inculpat și denunțător, prieteni de 30 de ani, în sediul Primăriei orașului Mioveni, care au făcut obiectul măsurilor de supraveghere tehnică, și conversații purtate între cei doi prin aplicația WhatsApp. Dintr-un astfel de dialog a reieșit faptul că „inculpatul Georgescu Ion nu a negat primirea sumei de bani menționată de martor, manifestând însă precauție și teamă în această discuție cu privire la invocarea unor sume de bani pentru a nu fi înregistrat și a răspunde penal”.

Teama primarului s-a adâncit mai ales în săptămâna dinaintea arestării sale. Cu prilejul discuției din 30 septembrie 2023, „inculpatul Georgescu Ion, văzând că, deși i-a prezentat martorului argumente că va onora promisiunea sa, în continuare acesta s-a dovedit nemulțumit și neîncrezător, i-a solicitat să scrie pe o coală de hârtie care este modalitatea de soluționare a acestei nemulțumiri, inculpatul prezentându-i coala martorului. Prin această modalitate indicată martorului, inculpatul Georgescu Ion a folosit un subterfugiu pentru ca martorul să nu pronunțe și să ceară verbal înapoi suma de bani pe care i-a remis-o în luna decembrie 2022, tot ca o manifestare a precauției și temerii sale de a nu fi înregistrat audio”, se mai arată în rechizitoriu.
Reamintim că Ion Georgescu a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție pe 27 noiembrie 2023 și se află în arest la domiciliu din 28 decembrie, după mai bine de două luni petrecute în arestul poliției.

Citește și Procesul de trafic de influență al primarului Ion Georgescu poate să înceapă, a decis Tribunalul Argeș

Citește și Ion Georgescu s-a întâlnit cu Mircea Drăghici la ora de mişcare de la Penitenciarul Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *