Web Analytics
scris sâmbătă, 13.01.2024

Procesul de trafic de influență al primarului Ion Georgescu poate să înceapă, a decis Tribunalul Argeș

Procesul primarului Ion Georgescu poate începe pe fond, au decis, vineri, 12 ianuarie, judecătorii de la Tribunalul Argeș.

Procesul de trafic de influență al primarului Ion Georgescu poate să înceapă, a decis Tribunalul Argeș

Trimis recent în judecată de către procurorii DNA în dosarul în care edilul este acuzat de trafic de influență, Georgescu a depus la dosar o serie de cereri și excepții, astfel încât dosarul să fie transmis înapoi anchetatorilor care să înceapă realuarea cercetărilor, dar magistrații i le-au respins.

Astfel, a fost constată legalitatea rechizitoriului, iar procesul în prima instanță poate începe. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citește și Suspendat și în arest, Ion Georgescu a rămas edil pe site-ul Primăriei Mioveni

temeiul art. 36 alin. 1 lit. c şi art. 41 C.proc.pen.: Constată faptul că Tribunalul Argeş este competent material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză. În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen.: Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de inculpatul GI. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit la data de 27.11.2023 în dosarul penal nr. 52/P/2023 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Piteşti precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul GI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență, prev. de prev. și ped. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen.: Obligă pe inculpatul GI la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare statului. În temeiul art. 347 alin. 1 C.proc.pen. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.01.2024” se arată în decizia magistraților.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *