Web Analytics

Primarul Liviu Ţâroiu: „Am decis să mă izolez pentru câteva zile, deşi nu am avut contact mai lung cu doamna…”

de | 12.06.2020 10:24 | Dezvăluiri

# O nouă bombă Covid în Câmpulung. Primăria – afectată de infectarea directoarei economice

După explozia de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Muscel la începutul lunii aprilie, care a afectat şi 17 cadre medicale, bomba Covid a căzut din nou, de data aceasta pe Primăria Câmpulung. Directorul economic al instituţiei a fost depistat pozitiv la finele săptămânii trecute, ajungând în spital şi determinând, fără voie, evident, izolarea la domiciliu a numeroşi angajaţi ai instituţiei. Practic, activitatea a fost paralizată, afectate fiind Direcţia Economică, Compartimentul Investiţii, dar şi conducerea Primăriei.
Violeta Iarca, cea care conduce treburile economico-financiare la Câmpulung din anul 2016, a aflat rezultatul testării vineri, 5 iunie, fiind internată la Spitalul Municipal. Ea a reclamat o indispoziţie în cursul zilelor trecute, începând de miercuri, fiind, totuşi, prezentă la serviciu, iar acum se află în stare bună. Conducând unul dintre cele mai solicitate servicii administrative, cel economico-fiscal, în subordine sau în colaborare directă aflându-se peste cincizeci de persoane, directoarea a avut contact direct cu mai mulţi funcţionari, cu cei din conducerea Primăriei, dar şi cu oameni din afara instituţiei, astfel că, din păcate, există riscul inflamării situaţiei, nivelul acestuia urmând să fie cunoscut în următoarele zile, în funcţie de rezultatele testelor pe care, eventual, le vor efectua contacţii direcţi ai Violetei Iarca.
Duminică, imediat după confirmarea cazului, primarul Liviu Ţâroiu şi şeful Poliţiei locale au efectuat o anchetă internă pentru a-i identifica pe colegii care au relaţionat în ultimele zile cu directoarea economică mai mult de zece-cincisprezece minute, ajungându-se la depistarea a opt persoane, cărora li s-a recomandat să intre în izolare, la fel cum a făcut şi primarul. Practic, au fost afectate birourile de la etajul Primăriei. Luni a fost efectuată dezinfecţia în toată clădirea, iar celor presupus neafectaţi li s-a spus că marţi pot reveni la serviciu.
Primarul Liviu Ţâroiu spune că acum situaţia va fi gestionată de DSP Argeş, incluzând şi efectuarea anchetei epidemiologice. „Eu am decis să mă izolez pentru câteva zile, deşi nu am avut contact mai lung de cinci-zece minute cu doamna şi, în plus, port mască la serviciu. O să mă testez la o clinică privată, fiindcă DSP nu vrea să facă testare în masă. Am cerut acest lucru, dar am înţeles că doar dacă apar simptome se face testarea, în rest se impune izolarea la domiciliu a contacţilor”, susţine Ţâroiu. El speră ca în această săptămână să fie acreditat aparatul PCR recent achiziţionat pentru Spitalul Câmpulung, astfel că „noi vom fi primii testaţi”, spune, din păcate, primarul.
Edilul Câmpulungului a declarat că starea celei infectate se îmbunătăţeşte treptat.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii