Primarul Ionică ne-a spus ce angajaţi l-au însoţit în deplasările externe

de | 26.09.2019 13:24 | Politica si Administratie

Într-un articol publicat în ediția trecută din Jurnalul de Argeș scriam cum Primăria Pitești refuză să dea publicității numele angajaților care l-au însoțit pe primarul Cornel Ionică în deplasările externe efectuate în acest an în Olanda (două) și Palestina. În răspunsul trimis Jurnalului de Argeș, în care ne precizau sumele cheltuite pentru respectivele deplasări, reprezentanții Primăriei Pitești precizau că, ”în conformitate cu prevederile Legii 544/2001, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor informațiile cu privire la datele personale”. Am revenit cu o adresă la Primăria Pitești, insistând să ni se comunice numele angajaților, motivând că este vorba de funcționari publici, iar deplasările au fost plătite din bani publici.
La două zile după ce am trimis a doua adresă, am fost sunați de către primarul Cornel Ionică, acesta precizându-ne că ”numele angajaților nu au fost trecute în primul răspuns deoarece trebuia și acordul lor scris, iar unul dintre ei era în concediu. Noi suntem deschiși, nu avem nimic de ascuns”. Primarul Piteștiului ne-a comunicat prin telefon și numele celor trei persoane care l-au însoțit în deplasările externe: Ionuț Chiriță, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Pitești (care a fost cu primarul în ambele deplasări în Olanda), arhitectul-șef Cătălin Ghiță și consilierul local PSD Tatiana Preduț. Ultimii doi au fost cu edilul-șef al Piteștiului în deplasarea din Palestina.
Ulterior, la mai puțin de o zi de la conversația cu primarul Ionică, Primăria Pitești ne-a confirmat și în scris numele celor trei persoane care au fost peste hotare, precizându-ne că ”a fost necesară solicitarea acordului scris atât al consilierului local, cât și al celor doi salariați, potrivit art. 6, alin. (1) din Regulamentul general privind protecția datelor”.
Reamintim că pentru cele trei deplasări în Olanda și Palestina Primăria Pitești a cheltuit aproximativ 30.000 lei.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni
Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voință politică al liderilor din cele două principate românești (Moldova și Țara Românească) și prima...