Web Analytics
scris miercuri, 21.12.2022

Primarul Ion Georgescu: „Cumpăr motorină, că am generatoare, şi am autonomie de vreo 92 de ore”

Chiar dacă nu reînnoieşte contractul cu CEZ, Spitalul Mioveni are soluţii pentru curentul electric.

În multe spitale din țară, facturile la energie au crescut de câteva ori față de aceeași perioadă a anului trecut. La cheltuieli se adaugă însă și cele cu utilitățile, așa că povara financiară a unităților medicale e greu de suportat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, propusese Guvernului cu ceva timp în urmă, după ce fusese realizată o analiză a acestor cheltuieli în 355 de spitale din ţară, o soluţie de compensare financiară, astfel încât banii necesari pentru tratarea pacienţilor să rămână neatinşi.

Primarul Ion Georgescu: „Cumpăr motorină, că am generatoare, şi am autonomie de vreo 92 de ore”

„Suntem în tratative cu toată lumea”

Problema a rămas însă la mai multe spitale, care, în lipsa acestei compensări, s-au văzut nevoite să caute tot felul de soluții de sacrificiu, să renegocieze cu furnizorii, ba chiar să găsească alții. La spitalul din Mioveni, de exemplu, a existat recent o astfel de… ipoteză, potrivit căreia, de la 1 ianuarie anul viitor, unitatea medicală ar urma să fie decuplată de la energia electrică furnizată de CEZ.
În acest context i-am solicitat un punct de vedere lui Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni. „Unu. Cu CEZ avem contract până la 31 decembrie și suntem în discuții de reînnoire a acestui contract. Doi. Dacă nu semnăm până pe 20 și ceva cu CEZ-ul, facem contract cu celălalt, cu ENEL. Deci, suntem în tratative cu toată lumea. Dacă CEZ-ul spune că nu i-a dat Guvernul banii – nu știu dacă e așa sau nu – am și varianta a doua. Și cea mai proastă variantă, a treia, dacă amândoi furnizorii intră în faliment, cumpăr motorină, că am generatoare, și îl duc pe motorină… Deci, cu tancurile pe care le am, am autonomie de vreo 92 de ore. Am două grupuri de produs curent: unul cu care mergi cu el, și unul de rezervă, în caz de avarie. Așa a fost proiectul, așa a fost construit…” – ne-a declarat destul de optimist edilul-șef Ion Georgescu.
De la Spitalul Județean de Urgență din Pitești aflăm că nu sunt probleme de acest gen. Contractul unității medicale cu Tinmar, compania furnizoare de energie electrică, se derulează fără sincope.

Citește și Mioveni. Cameră pentru citostatice, implantată subcutanat bolnavilor de cancer, la Spitalul Orășenesc

Citește și Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravo,bravo,bravo!!!!!!!!!!!!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită