Web Analytics

Primarul Gheorghiță Boțârcă și președintele PETA, Harald Ullmann, au lansat un amplu program de sterilizare a animalelor

de | 25.10.2018 16:00 | Actualitate

 

Harald Ullmann, președintele PETA, însoțit de alți reprezentanți ai celei mai mari organizații pentru drepturile animalelor din lume, a participat astăzi, 25 octombrie, la lansarea unui amplu program de sterilizare gratuită a animalelor de companie din județul Argeș derulat de  Eduxanima. Au fost de altfel prezente  Carmen Arsene Constantinescu – președinte și Andra Arsene-director Eduxanima, evenimentul derulându-se la Primăria Topoloveni, parteneră în proiect, în prezența primarului Gheorghe Boțârcă. Este doar o primă etapă a proiectului,urmând și alte localități ale județului.  Primarul Boțârcă s-a implicat în mod concret în a rezolva problema înmulțirii haotice a animalelor și abandonului acestora în orașul pe care îl conduce, punând la dispoziție un spațiu generos în care a fost găzduită  echipa de veterinari a organizației Eduxanima care se ocupă de castrarea animalelor din gospodării, activitatea fiind susținută de organizația PETA, Germania.

Normalitatea constă la coexistență. În condițiile acestea în care se consideră că odată închisă poarta am terminat cu educația… Armonizare a stării de lucruri presupune mai mult timp și mai multă implicare. Mă refer nu doar la noi, ca autoritate care trebuie să rezolvăm problemele. Mă refer la comunitate. Sunt oameni care abandonează, în loc să intre într-un program ca ăsta, iau cățeii de acasă și vin la târgul săptămânal și îi lasă într-un colț. Nu au rezolvat problema așa! Și nici eu nu am cum să gestionez lucrurile astea. Sau pleacă la serviciu dimineața și lasă în pungă sau într-un container căței sau pisoi abandonați… Lucrurile sunt foarte delicate și presupune educare și conștientizare. Am încredere că vom face împreună ceea ce trebuie și ca parte de educație, ca să îi conștientizăm pe cetățeni că nu suntem dușmani. Că trebuie să creem împreună un habitat la nivelul secolului în care trăim”, a spus primarul Gheorghiță Boțârcă.

Harald Ullman, președinte PETA: „Printr-o acțiune singulară nu rezolvăm problema de aceea este important să revenim să continuăm programul de sterilizare a câinilor astfel încât să reducem numărul acestora domnul primar punându-ne la dispoziție spațiul necesar. Nu este importantă doar sterilizarea câinilor fără stăpân, foarte important este ca stăpânii animalelor să vină cu cîinii să îi sterilizeze și în același timp să îi microcipeze”.

Carmen Arsene, președinte Eduxanima: “Lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru că oamenii deja încep să se responsabilizeze și să conștientizeze necesitatea dar și obligația pe care o au să își castreze câinii proprii. Programul de sterilizare se adrează nu doar câinilor ci și pisicilor pentru stoparea reproducției lor neplanificate. Noi oferim nu doar sterilizare ci și facem și alte acțiuni în mod gratuit precum microciparea câinilor cu stăpân ca să avem o identificare a tuturor anuimalelor, deparazitare externă, tratamentul oricărui animal adus aici pentru a fi sterilizat, în cazul în care are diverse probleme de sănătate , tumori, hernii ori alte probleme operabile le rezolvăm. Vom face și un studiu referitor la modul de deținere a animalului astfel încât să ajutăm mai mult animalul atunci când se va întoarce la deținător”.

Mâine, programul de sterilizare gratuită a animalelor de companie va fi prezentat primarilor din Argeș la ședința Colegiului Prefectural care va avea loc de la ora 10,00.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii