Primarul Ion Georgescu, apel către cetăţeni să nu mai ardă resturile vegetale fără autorizaţie

de | 14.03.2019 12:56 | Actualitate

În ultima perioadă, multiple incendii au avut loc din cazua arderii necontrolate a vegetației uscate de pe terenurile agricole.
„Facem apel către populație! Opriți acțiunile de igienizare a terenurilor prin ardere! Zilnic au loc incendii de vegetație uscată care mistuie hectare de teren agricol și în multe cazuri flăcările se extind la fondul forestier sau chiar la locuințe, așa cum s-a întâmplat joi, la Colibași”, a postat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, pe contul său de Facebook. Primarul mai scrie că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la autorități şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei!
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Pe timpul arderii resturilor vegetale, cetăţenii sunt obligaţi să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale, să igienizeze de vegetație suprafața din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m și să stingă focul înainte de părăsirea locului arderii.
„Se exceptează de la obţinerea permisului de lucru cu focul numai executarea arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti”, se mai arată în comunicatul primarului orașului Mioveni.

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Veteran de război celebrat de ziua sa de Consiliul Județean Argeș
Veteran de război celebrat de ziua sa de Consiliul Județean Argeș

Astăzi, de Sfântul Nicolae, veteranul de război colonel (ret) Nicolae Predescu a fost celebrat de ziua sa de conducerea Consiliului Județean Argeș. Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și DanArsenescu, vicepreședintele filialei Argeș a Asociației Veteranilorde...

Transport ilegal de lemne la Dragoslavele
Transport ilegal de lemne la Dragoslavele

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 24 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos, pe raza localității...