Web Analytics

Primarul Gentea participă la Pitești Half Marathon. „Duminica eu alerg cât trei-patru fotbaliști de la FC Argeș”

de | 4.05.2023 12:26 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

Aflat la a patra ediție, Pitești Half Marathon a devenit unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune, reunind atât pasionați ai alergării, cât și sportivi profesioniști din țară. Competția va avea loc pe 7 mai, startul fiind dat din Piața Primăriei, și va include trei probe: 5 km, 10 km și 21 km.

Citește și: Primarul Cristian Gentea speră că suporterii FC Argeş vor umple stadionul la partida de luni: „Vom avea intrare gratuită la meciul cu UTA”

În acest context, joi, 4 mai, Primăria Pitești a organizat o conferință de presă, la care au luat parte și organizatorii, printre ei numărându-se Alis Bricman Florea (DJTS), Vali Coroja (Asociația Județeană de Atletism) și Vali Dorobanțu (reprezentant Alternativo, partener principal al evenimentului).

„Viceprimarul se pregătește. N-a mai alergat de aseară”

De la bun început, primarul Cristian Gentea a declarat că va participa la acest maraton, dar nu la 10 km, deși a spus că e antrenat, ci la proba de 5 km. „Duminica eu alerg cât trei-patru fotbaliști de la FC Argeș. Dar nu intru la 10.000, rămân la 5.000, fiindcă duminică voi alerga alături de prietenul meu viceprimarul Tofan”.

Apoi, edilul-șef al Piteștiului a adăugat cu umor că vicele Tofan „se pregătește. N-a mai alergat de aseară… Și-a luat și încălțări de firmă”…

„Dumneavoastră veți ieși înaintea mea”

Replica a venit pe măsură, viceprimarul Gelu Tofan afirmând pe același ton: „Voi participa și eu cu mare drag alături de primar. Știu și rezultatul: dumneavoastră (cu referire la Cristian Gentea – n.n.) veți ieși înaintea mea. Eu mi-am propus doar să termin cursa. Îmi doresc să fie o vreme frumopasă și să am prietenii alături, la cafenea… Cât privește încălțările, ele mi-au fost făcute cadou de ziua mea, dar nu de liberali”…

Detalii despre competiție

Competiția este organizată de Pitești Triathlon Team cu sprijinul Primăriei Pitești, care își arată astfel angajamentul față de promovarea unui stil de viață activ și sanătos, și al partenerilor, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Printre aceștia, se numără atât companii locale, cât și naționale, care susțin evenimentul printr-o implicare activă – se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Concurenții la proba de 5 km vor alerga o singură tură a traseului, ce va trece pe strada Victoriei, B-dul I.C. Brătianu, Calea București și retur, în timp ce participanții înscriși la proba de 10 km vor parcurge traseul de două ori, iar cei de la 21 km – de 4 ori.

Organizatorii se așteaptă la o participare numeroasă din partea alergătorilor de toate nivelurile. 50% dintre ei sunt din Pitești. Cel mai vârstnic are 75 de ani, este campion național la semimaraton veterani, și va alerga, ca de obicei, în costum național. Vor fi și cel puțin 30 de concurenți mai mici de opt ani.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților trei puncte de revitalizare, unul lângă Hotel Ramada, unul lângă librăria Eminescu și altul în Piața Primăriei, unde vor avea acces la produse energizante, băuturi răcoritoare, dulciuri – pentru a duce la bun sfârșit probele.

Fiecare participant va primi un pachet ce constă în:

  • tricoul oficial al evenimentului, care anul acesta va fi unul tehnic, fabricat din material ecologic;
  • produse din partea partenerilor noștri (energizante, produse de uz sportiv);
  • la final, medalia de participare.

Un echipaj medical de urgență cu ambulanță tip B va asigura asistența medicală.

Pe traseu vor fi fotografi, ce vor realiza fotografii fiecărui participant, iar la sfârșit se va întocmi un portofoliu de fotografii, disponibil pe pagina de facebook a evenimentului. Cronometrarea fiecărui concurent se va face cu cipuri electronice de unică folosință, ce vor fi atașate la numerele de participare.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *