Web Analytics

Primarul Gentea, despre modernizarea Bazinului Olimpic: „Este investiția care îmi dă cea mai mare bătaie de cap”

de | 14.01.2021 14:29 | Actualitate, Politica si Administratie

Primarul Cristian Gentea nu este mulțumit de stadiul lucrărilor de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic Pitești, acolo unde a făcut o vizită împreună cu presa, joi- 14 ianuarie. Multe lucrări nu au fost cuprinse în primul proiect, iar primarul se teme că va trebui făcut alt proiect pentru a rezolva problema.

„E vorba de bani în plus. Și așa bugetul este cum este pe 2021 și nu știu de unde îi vom lua”

„Eu, când am venit prima dată aici, am avut un șoc. Constructorul mi-a explicat că sunt foarte multe lucrări care nu au fost prinse în proiect. Eficiență energetică înseamnă panouri cu termo-sistem și toate ferestrele înlocuite. Pe toată parte de sus care susține acoperișul, partea metalică, sunt locuri ruginite deja. Inițial, zona asta a fost acoperită cu niște PVC-uri, care s-au deteriorat în timp și au fost date la o parte. Constructorul mi-a spus că partea aceasta nu face parte din proiect. Au făcut un raport care mi-a arătat fața reală a acestei clădiri. Săptămâna viitoare am convocat pe toată lumea. Luni va veni proiectantul aici. Proiectantul este din Iași, nu prea mai răspunde la telefon. Așa se întâmplă mereu, după ce îți iei banii…, cum e și în cazul containerelor îngropate, trebuie să te rogi de ei. Acum, el mai are un singur contract de asistență pe parcursul lucrărilor, care este mult mai mic decât valoarea proiectării. I-am transmis că trebuie să stea o săptămână, dacă e nevoie, până vom pune la punct toate lucrurile. Vrem să vedem ce se poate înscrie în cei 15 % care ne-ar fi acceptați de către ADR-SUD-Muntenia. Chiar aseară m-a sunat domnul director Liviu Mușat. Va fi și dânsul aici, săptămâna viitoare, independent de lucrare. Sunt convins că valoarea va depăși acești 15 % și vă dați seama că e vorba de bani în plus. Și așa bugetul este cum este pe 2021 și nu știu de unde îi vom lua.

Citește și În Pitești sunt 67 containere îngropate, dar 64 dintre ele nu pot fi utilizate

„Mă sperie gândul că trebuie să facem un alt proiect”

Mai mult, constructorul are iar dreptate când se întreabă ce face, dă drumul la lucrare sau așteaptă să facem infrastructura? Și dumnealor au dat avansul pentru diverse echipamente și, efectiv, sunt blocați. De asta am zis să vină toată lumea la Pitești, săptămâna viitoare, și să vedem ce facem în perioada următoare. Caloriferele sunt din fontă. În proiect erau dezasamblate, date cu vopsea și puse la loc. Nu poți să faci așa ceva! Probabil, noi solicităm să le schimbăm, nu va mai fi nevoie nici de atâtea. Făcându-se etanșarea, se schimbă și echilibrul termic. Cred că este investiția care îmi dă cea mai mare bătaie de cap. Aici sunt multe lucrări care nu au fost prinse în proiect și trebuie făcute înaintea eficientizării energetice, asta este ideea. Și mă sperie gândul că trebuie să facem un alt proiect ca să rezolvăm partea aceea prima dată (partea de infrastructură). Proiectul e bun, dar a venit prea devreme, trebuia să analizăm mai bine partea de infrastructură și apoi să aplicăm pentru un asemenea proiect, dar dacă nu s-a făcut analiză, proiectantul a luat niște date sumare de aici și a făcut proiectarea de la Iași…

Citește și Rezilierea contractului pentru modernizarea DN 73, dosar pe rolul Tribunalului Bucureşti

„Sunt multe nemulțumiri ale părinților copiilor care fac performanță”

Sunt multe nemulțumiri ale părinților copiilor care fac performanță. Am promis ca măcar pentru perioada cât vom lucra aici, vom găsi o posibilitate să acoperim unul dintre bazinele exterioare. Vestea bună: acum 2 zile am vorbit cu o firmă foarte importantă din București, care a fost de acord să acopere ambele bazine. Noi avem posibilitatea să încălzim apa acolo. Balonul va veni cu tot cu instalație de ventilație, cu vestiare. Până vinerea viitoare vrem să găsim cât mai multe oferte pentru a vedea dacă partea de structură ne permite să susțină cele două baloane”, a spus Cristian Gentea, în cadrul vizitei de la Bazinul Olimpic Pitești.

Valoarea proiectului de modernizare a Bazinului Olimpic este de aproape 16 milioane de lei, cu TVA.  Astăzi a fost chemat și Florin Luptaciu, administratorul proiectului, care a spus că lucrarea ar trebui să fie gata în iunie 2022. Săptămâna viitoare, primarul se va întâlni cu proiectanții.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole