Web Analytics
scris miercuri, 25.05.2016

Primarul Florin Frătică: „Nu am dat mită, mi-am cinstit doi fini cu bani de bere în afara campaniei electorale”

Primarul Florin Frătică: „Nu am dat mită, mi-am cinstit doi fini cu bani de bere în afara campaniei electorale”

La câteva ore după ce a fost eliberat, primarul Florin Frãticã de la Bradu, a postat un mesaj pe contul său de Facebook, în care explică detaliile dosarului din cauza cãruia va sta 60 de zile în control judiciar. “Aleg aceastã cale de comunicare pentru a vã spune câteva vorbe…Aleg să privesc ultimele 24 de ore din viaţa mea ca pe o nouă încercare. Aşa a vrut Dumnezeu să fie. Mulţumesc din tot sufletul, sincer, tututor celor care nu s-au îndoit de mine, nu s-au îndoit de frică şi nu s-au lăsat cuceriţi – ca oameni, ca localitate sau ca profesie – de mojicia actelor care mi s-au pregătit din motive de neputinţă şi disperare politică. Multumesc cetăţenilor din Bradu care mi-au trimis sute de mesaje de susţinere, care mă cunosc şi care au înţeles foarte limpede, din prima secundă, cu ce am avut de-a face în aceste 24 de ore. Mulţumesc prietenilor care au stat lângã Alina şi care s-au consumat pentru mine.  Multumesc din suflet jurnaliştilor din Argeş care au căutat să înţeleagă acest dosar halucinant şi care au prezentat povestea în mod nepartizan, echilibrat, deschis. Mulţumesc oamenilor din Justiţie care au demonstrat că legea este cea care contează şi că nu picã într-o capcană ordinară al cărei singur scop era o miză politică a unor neputincioşi într-o comună.

Din acest episod, deloc uşor, am putut înţelege şi eu (aşa cum au înţeles mulţi dintre dumneavoastră) cum funcţionează mintea unor oameni şi până unde sunt dispuşi aceştia să meargă într-o competiţie electorală. O competiţie care ar trebui să se bazeze pe rezultate, pe “portofoliul” administrativ şi politic al fiecăruia, pe omenia de care am dat dovadă şi respectul pe care am reuşit să îl câştigăm în relaţia cu cei din jur.

Primul lucru pe care vreau să-l spun este că sunt nevinovat şi că – la finalul acestui dosar – se va demonstra că a fost făcătură josnică, nebărbătească. Nu am dat mită, mi-am cinstit doi fini cu bani de bere în afara campaniei electorale, cu aproape două luni în urmă. Dintr-un gest banal, cineva a vrut să facă motiv de şantaj. Nu am abuzat pe nimeni. Controalele făcute la operatorii economici au fost solicitate, paradoxal, chiar de cel care mă acuză. Faptul că el este în ilegalitate, că funcţionează fără autorizaţii şi fără să respecte minime reguli impuse de lege sunt lucruri care spun totul despre acel om, nu despre mine.  Dacă o Primărie nu controlează aspectele sesizate pe teme de funcţionare a localurilor publice, primarul face închisoare pe modelul Piedone. Dacă Primăria verifică, primarul este reţinut pe modelul Frătică.  Eu mă voi apăra în acest dosar, dar şi acuzatorii mei vor trebui să răspundă pentru propriile fapte şi ilegalităţi. Dreptatea este pentru toţi. Al doilea lucru pe care îl menţionez este că sunt bărbat. Nu am fugit niciodată din faţa cetăţenilor, am făcut în comuna Bradu tot ce am putut omeneşte în 8 ani în care nu s-a îngrămădit nimeni să ne sprijine de la judeţ sau de la centru, am schimbat- zic eu- faţa acestei localităţi. În campania electorală am intrat tot ca bărbat şi nu am conceput vreodată că lupta s-ar putea fără reguli, fără Dumnezeu, fără nicio limită morală. Cei care au făcut asta au uitat definitiv obiectivul unei campanii: să administrezi cu pricepere şi ambiţie o comună, să reprezinţi o comunitate, să iubeşti şi să fi iubit de cetăţeni. Nu au fost în stare să ma înfrunte politic şi s-au purtat mişeleşte.

Nu au înţeles că nu aşa se câştigă bătăliile, că victoriile nu sunt ale laşilor şi ale celor fără frică de Dumnezeu. Sunt şi eu om, am şi eu familie şi nu doresc nimănui să aibă de-a face, în viaţa asta, cu speţa de contracandidaţi pe care îi am eu în Bradu. Dar îmi asum această comună şi conducerea ei, cu tot ce aduce ea la pachet. Pentru că dincolo de laşi şi diletanţi, aduce mii de oameni buni, gospodari, cu zambete pe faţă şi suflete deschise.

Ne întâlnim pe stradă, la Primărie, la lucrări, la Zilele Comunei. Discutăm despre ca am făcut bine, despre ce aş mai putea face, despre ce v-a ajutat şi despre ce vă nemultumeşte, ca să putem repara. Vreau să fiu un primar bun, un bărbat adevărat şi mai presus de toate, un om, aşa cum mă ştie toată lumea.

Primarul vostru, Florin Frătică!”, a precizat edilul-şef de la Bradu.

 

Denis Grigorescu

 

 

Distribuie!

0 Comentarii