Web Analytics

Primarul din Caransebeş l-a „transferat” pe Adrian Dumbravă să-i facă un spital ca la Mioveni

de | 2.07.2021 10:08 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

# Felix Borcean: „M-am gândit că, dacă l-am avea pe dl. Dumbravă manager aici, poate am îndrăzni și noi să ne gândim să construim un spital de la zero, pe modelul celui de la Mioveni”

De la jumătatea lunii aprilie, fostul manager de proiect al Spitalului Mioveni, ne referim la Adrian Dumbravă, a preluat conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. E vorba de al doilea spital din județul Caraș-Severin, adică o unitate medicală care deservește circa 80.000 de locuitori. Antreprenorul Adrian Dumbravă a acceptat propunerea venită din partea primarului Felix Borcean din Caransebeș, astfel că l-am căutat pe acesta din urmă și l-am descusut despre cum a fost primit noul manager și ce așteptări are de la acesta, inclusiv dacă se așteaptă ca proiectul spitalului de la Mioveni să fie exportat și la Caransebeș.

# Cum v-ați gândit să îl aduceți manager pe dl. Adrian Dumbravă?
– Sincer, n-am sperat că o să vină manager la spitalul din Caransebeș. L-am cunoscut în urmă cu vreo patru ani și mi-a lăsat o impresie plăcută, mai ales că este din zonă de la noi de origine. Este absolvent al aceluiași liceu pe care l-am terminat și eu. Și astfel s-a legat o compatibilitate între noi din primul moment. Iar după ce am obținut un nou mandat de primar, mai ales că ajunsesem în situația de a căuta un alt manager pentru spitalul din Caransebeș, i-am propus lui. Recunosc, în primă fază, mai în glumă. Iar el mi-a spus “o să mă gândesc, o să analizez niște lucruri și o să-ți dau un răspuns”. Și mi-a dat răspunsul pozitiv și ne-am bucurat foarte mult că a ales să facă mutarea aceasta. El fiind un manager recunoscut în domeniul privat, având și un business de succes, e foarte greu să găsești astfel de oameni care să își dorească să facă astfel de schimbări în viață. Adică să plece din domeniul privat, unde a dovedit că are succes, să vină la stat, unde sunt foarte multe probleme. Probabil l-a atras și faptul că părinții sunt aici, aproape, la câțiva kilometri de Caransebeș, și poate să îi îngrijească mai bine. Probabil că și lucrul acesta a contat în alegerea pe care a făcut-o.

# Să înțelegem că în alegerea dvs. a contat și experiența domniei sale de manager de proiect pentru Spitalul Mioveni?
– Tocmai asta spuneam. Aproape că nu îndrăzneam să mă gândesc că ar putea să vină alături de noi, dat fiind faptul că Adrian Dumbravă e un manager cunoscut la nivel național și e arhicunoscută implicarea sa în construirea Spitalului Mioveni. Pe care tot el ni l-a și prezentat și, în acel moment, chiar m-am gândit că, dacă l-am avea manager aici, la Caransebeș, poate am îndrăzni și noi să ne gândim să construim un spital de la zero, pe modelul celui de la Mioveni.

Adrian Dumbravă are mandat interimar de manager

# Prin urmare, ce mandat are noul manager de la Spitalul Caransebeș?
– Este un mandat interimar, în momentul de față. Dar postul va fi scos la concurs și sperăm să continuăm împreună, măcar patru ani sau măcar până la finalul mandatului meu. În momentul în care se dă concurs, mandatul este de patru ani. Concursul va fi, probabil, pe la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie, n-am calculat exact.
# Ce așteptări și obiective aveți de la noul manager?
– Ce așteptări am avut de la toți managerii și unii dintre ei le-au îndeplinit parțial. Spre finalul mandatului trecut am avut un manager de la Orșova, pe Adrian Cican, care este actualmente managerul spitalului din Orșova. Ne-am dorit redeschiderea ambulatoriului, pentru că noi am avut un ambulatoriu în regim privat. Am reușit deja deschiderea unei părți a ambulatoriului. În zilele următoare vom deschide și cealaltă parte, astfel încât să avem circa 20 de cabinete. Disciplină îmi doresc, să instituie disciplină în spital, calitatea actului medical să fie bine înțeleasă de către cei care practică această profesie și, bineînțeles, obiectivul cel mai îndrăzneț ar fi construirea unui spital nou, la Caransebeș. Avem și terenul. Este o situație oarecum similară cu cea de la Mioveni. Iar Mioveniul, ca număr de locuitori, este aproximativ de aceeași talie cu Caransebeș și cred că un spital, chiar pe proiectul acela din Argeș, s-ar potrivi foarte bine și pentru Caransebeș.

# Cum a fost primit dl. Adrian Dumbravă de către personalul spitalului, de către presă?
– Domnul Dumbravă este un tip mai discret, nu e un efervescent. Dar, pe de altă parte, este și o persoană deschisă și, din ce am văzut eu, relația cu presa este una corectă, nu pot să spun bună sau foarte bună, că nici nu trebuie să fie așa. Este o relație corectă. De asemenea, și relația cu personalul medical și nemedical din spital este corectă. La fel și aici, nu trebuie să fie nici bună, nici proastă, trebuie să fie corectă. Doar în maniera aceasta lucrurile vor funcționa așa cum ne dorim cu toții, cetățenii din Caransebeș și din împrejurimi.

„Venirea lui nu mai era o surpriză, oamenii deja îl cunoșteau, auziseră de numele Adrian Dumbravă”

# Dar consilierii locali cum l-au primit?
– Foarte mult contează și faptul că dl. Dumbravă este un om de-al locului. Probabil că, și e valabil în orice parte a țării, dacă vine unul de-al locului, îl privești un pic altfel, adică ai o privire pozitivă. Dumnealui a mai făcut o prezentare în Consiliul Local Caransebeș, în urmă cu vreo trei ani, o prezentare a Spitalului de la Mioveni, moment în care și eu propusesem, ca temă pentru următorii ani, construirea unui spital nou. Și Adrian Dumbravă a fost cel care a făcut această prezentare și cred că a lăsat o impresie foarte bună încă de atunci. Așa că venirea lui, practic, nu mai era o surpriză, oamenii deja îl cunoșteau, auziseră de numele Adrian Dumbravă și l-au asociat imediat cu numele Spitalului Mioveni.

Citește și Adrian Dumbravă: „Societatea şi sistemul medical au nevoie de profesionişti. Nu mai merge să ţinem oameni în funcţii doar cu amprentă politică”

Citește și Un gest de solidaritate. Adrian Dumbravă a sponsorizat Spitalul Leordeni cu produse alimentare şi echipamente de protecţie

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole