Web Analytics

Primarul de la Valea Iașului și soția acestuia – infectați cu COVID!

de | 24.07.2020 10:29 | Actualitate

Focar de COVID-19 în Primăria Valea Iașului! În cursul zilei de ieri, primarul liberal Nicolae Barbu împreună cu soția acestuia, Nicoleta, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în urma rezultatului testului Real Time PCR.

Conform procedurilor, o anchetă epidemiologică va fi efectuată la Primăria Valea Iașului de către DSP Argeș, iar cel mai probabil, instituția va fi închisă pentru o perioadă de timp. De asemenea, edilul argeșean a transmis Direcției de Sănătate Publică o listă cu angajații din primărie cu care a intrat în contact în ultimele zile. Salariații se vor afla sub supraveghere pentru o perioadă de timp, iar dacă aceștia vor prezenta simptome, vor fi testați la rândul lor pentru a afla sau nu dacă au fost infectați cu noul coronavirus. 

La acest moment, edilul liberal împreună cu soția acestuia se află internați pentru tratament la spitalul din localitatea pe care o conduce, acolo unde se află și Evlampie Alecu, omologul său de la Brădulețm confirmat și el cu noul coronavirus.

„Primele simptome de boală le-am resimţit marţi. N-am intrat în panică, deoarece am bănuit că uşoara febră se datora căldurii excesive. Numai că destul de repede am avut nişte accese de tuse şi uşoare dureri de cap. Atunci am luat legătura cu medicii şi am luat preventiv şi nişte medicamente ce mi se recomandaseră. Cum miercuri starea generală a sănătăţii nu se îmbunătăţise, am făcut împreună cu soţia testul pentru COVID-19, deoarece dumneaei acuza dureri în gât, şi cum a ieşit pozitiv, am fost internaţi de urgenţă. Eu am dat la DSP Argeş o listă cu vreo 10-12 colegi din primărie cu care am relaţionat direct în ultimele zile, căci 5 au fost în concediu şi cu vreo 3 sau 4 n-am dat ochii. Acum sunt sub supraveghere şi dacă vor avea simptome, vor face – la rându-le – testul pentru coronavirus. Sper să ne restabilim cât se poate de repede şi să revenim la muncă, pentru că noi contăm pe profesionalismul personalului medical de la acest spital şi pe capacitatea proprie de rezistenţă!”, a declarat primarul de la Valea Iașului, Nicolae Barbu.

                                                                                                                         Antoniu Neguț

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii